SUPARNICI

Supruga Borisa Lalovca Tončika prije tjedan dana učlanila se u HDZ

 Dragan Matić / CROPIX

Tončika Anastasia Lalovac, supruga bivšeg SDP-ova ministra financija Borisa Lalovca, odlučila je, čini se, zaploviti stranačkim vodama.

No za razliku od supruga, Tončika Anastasia odabrala je suprotnu političku opciju. Naime, kako doznajemo, gospođa Lalovac poslala je online pristupnicu za članstvo u HDZ-u, a prije tjedan dana, 15. srpnja, navodno je i postala članica te stranke. Bilo je to dva dana prije nego što je Andrej Plenković službeno postao šef HDZ-a. Lalovčeva supruga jučer nije željela dati izjavu za medije kad smo pokušali provjeriti jesu li informacije o njenom stranačkom angažmanu točne.

- Ne bih ništa, hvala - odgovorila je kratko na naš upit.

HDZ potvrdio

U HDZ-u su nam jučer, pak, službeno potvrdili da se gospođa Lalovac učlanila u stranku. Prema podacima i mjestu stanovanja obitelji u zagrebačkom Rudešu, Lalovac je postala članica HDZ-ova Područnog odbora Trešnjevka - sjever, čiji je šef Dražan Bilokapić.

Boris Lalovac jučer je demantirao da mu se supruga učlanila u HDZ. Bivši ministar financija nasmijao se kad smo ga pitali je li točno da mu se supruga učlanila u protivničku stranku.

- Onda sam i ja član HDZ-a. Dobro, lakše ćemo uspostaviti veliku koaliciju - našalio se Lalovac, koji se već nekoliko tjedana odmara u rodnom Gradcu, a jučer smo ga zatekli u Hercegovini.

Supruga Borisa Lalovca, koji će na sljedećim izborima nositi listu Narodne koalicije u 10. jedinici, rođena je 1973. u Torontu. Poslije se s obitelji vratila u Hrvatsku, a od 2010. zaposlena je u tvrtki za klinička ispitivanja “Ispitivanja Icon d.o.o.” i prema imovinskoj kartici zarađuje mjesečno gotovo 20.000 kuna. Tvrtka je u vlasništvu irske kompanije Icon i u prošloj godini imali su oko 10 milijuna kuna prihoda. U zajedničkom vlasništvu Lalovac i supruga imaju stan na Rudešu od 68 kvadrata, kupljen kreditom, a na njeno ime je automobil Seat Toledo iz 2014. Gospođa Lalovac ima i ušteđevinu od oko 10.000 kanadskih dolara. Prema pisanju medija, Lalovac je suprugu upoznao 2004. u Zagrebu. Tada je navodno radila kao viša medicinska sestra u jednoj zagrebačkoj bolnici, nakon što se vratila iz Kanade. Boris Lalovac tada je radio u Karbonu, no pošto je preko prijatelja upoznao Tončiku Anastasiju, počeli su izlaziti u caffe barove, a ubrzo su unajmili i podstanarski stan. Nakon što su dobili sina, 2007. godine su kupili stan na zagrebačkom Rudešu kreditom u švicarskim francima. Poslije je ministar financija donio Zakon o konverziji kredita u švicarskim francima pa se i njegov kredit konvertirao.

Brak u krizi

Tijekom suprugova mandata Tončika Lalovac gotovo da se i nije pojavljivala s njim u javnosti, o njoj se malo zna, a navodno nije bila sretna zbog političkog angažmana supruga. Mediji su ovih dana objavili kako je im je brak u krizi, a kao jedan od razloga navode upravo to što su Lalovčevoj supruzi smetale njegove brojne obveze. Ako je to točno, pomalo je neobično što se i gospođa Lalovac odlučila stranački angažirati. A možda je upravo to, kako neki smatraju, njezin odgovor na bračnu krizu.

Otac bivšeg SDP-ova premijera Milanovića bio je u HDZ-u

U hrvatskom političkom životu poznati su primjeri da su članovi obitelji bili ili jesu u suprotnim taborima. Tako se primjerice otac bivšeg SDP-ova premijera Stipe Milanović 90-ih učlanio u HDZ, ali je poslije otišao iz stranke. Brat Marine Matulović Dropulić, nekada moćne HDZ-ove gradonačelnice Zagreba i ministrice graditeljstva, član je SDP-a. Tihomir Strizrep, bivši šef HZZO-a u vrijeme vlasti HDZ-a, ima brata Nenada koji je bio pomoćnik ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića u Kukuriku vladi i istaknuti je član jaskanskog SDP-a. Sadašnji predsjedničin savjetnik i istaknuti HDZ-ovac Mate Granić 2000. se morao suočiti s činjenicom da mu je brat Goran HSLS-ov zamjenik tadašnjeg SDP-ova premijera Ivice Račana. Zanimljiva je bila i nedavna borba mladog Ante Pranića, koji se uz podršku Mosta natjecao za gradonačelnički mandat u Vrgorcu, dok mu je protukandidatkinja bila HDZ-ovka Nada Jelavić, majka njegove djevojke. Prošle godine u svibnju su održani i mjesni izbori u Crncu, mjestu pokraj Siska, gdje su se jedan protiv drugog natjecali otac Zdavko i sin Dario. Otac je nosio SDP-ovu listu, a sin HDZ-ovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 13:28