(BIVŠI) MINISTAR S RUŽOM

SVE OČI SU BILE UPRTE PREMA MINISTARSTVU KULTURE, ALI PRIMOPREDAJA JE PROŠLA I VIŠE NEGO SRDAČNO Hasanbegović dočekao Ninu Obuljen s buketom ruža

Nina Obuljen Koržinek i Zlatko Hasanbegović
 Dragan Matić / Hanza Media

Nova ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek jutros je koju minutu prije 9:30 sati ušla u zgradu ministarstva u Runjaninovoj ulici gdje ju je na ulazu dočekao bivši ministar Zlatko Hasanbegović.

Tom joj je prilikom Hasanbegović uručio buket ruža i zaželio dobrodošlicu nakon čega su se povukli u ured ministarstva. Tamo će, rekao je Hasanbegović, novu ministricu upoznati s planovima i situacijom u ministarstvu.

- Iza svake svoje odluke sam stao i jasno sam ju obrazložio i očekujem da neće biti nekih promjena čime će se dokazati da sam radio utemeljeno i po zakonu. U HAVC-u i HNK Rijeka i Zagreb je proveden upravni nadzor, sve što je napisano u medijima je besmislica – kazao je Hasanbegović nakon predaje ministarstva svojoj nasljednici Nini Obuljen .

Obuljen je kazala kako se radilo u vrlo teškim okolnostima.

- Prethodna vlada je imala samo dva ili tri mjeseca redovitog rada, ostalo je bio provizorij. Nadam se da ću imati pravi mandat za ovo rješavati. Ozbiljna su zakašnjenja u dinamikama plaćanja… Upozorena sam na niz situacija na neke ustanove u kojima će hitno trebati dovršiti ili provesti natječaj za imenovanje ravnatelja. Razgovarali smo o završetku ove godine, a najveći zalogaj je priprema proračuna.

- Nisam osoba koja stvari rješava preko koljena, sljedeće godine naš čeka revizija Zakona o elektroničkim medijima, to su veliki zahvati i to pitanje se treba riješiti u sklopu cjelovitog rješenja - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:12