KRIJUMČAR PEHIST

ŠVERCERU DUHANA IZGORIO AUTO Zapalila se vrećica koju je sakrio u motoru vozila

Rijeka, 160110.Danas ujutro oko dva sata buknuo je pozar u kontejneru za smece u Ulici 22. lipnja u rijeckom naselju Skurinje. Pozar se prosirio i zahvatio je dva automobila parkirana u blizini kontejnera. Pravodobnom intervencijom vatrogasaca pozar je ugasen i nije se prosirio na ostale automobile parkirane u okolici.Na slici: steceni automobil koji je do pola izgorio.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX

KUTINA - U nedjelju, 29. ožujka oko 15.50 na autocesti A3 pored mjesta Repušnica, grad Kutina, izbio je požar na osobnom automobilu slovenskih registracija kojim je upravljao 58-godišnji slovenski državljanin. Auto je u potpunosti izgorio. Očevidom je utvrđeno da je do požara na automobilu došlo jer se zapalila plastična vrećica s duhanom koja se nalazila skrivena ispod poklopca motora na vrućim dijelovima cijevi ispušnih plinova. S vrećice duhana, požar se proširio na sve dijelove motora, a potom i na cijelo vozilo.

Požar su gasili vatrogasci Vatrogasne postrojbe Kutina. U vozilu je još pronađeno i 9,84 kilograma sitno rezanog duhana, a zbog cijelog događaja policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini proslijediti izvješće, dok će protiv vozača zbog šverca duhana biti podneseno izvješće o počinjenom prekršaju nadležnom carinskom uredu. Otkriveno je da je slovenski državljanin duhan kupio u BiH iz koje je porijeklom, odakle ga je želio prošvercati u Sloveniju u kojoj živi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:06