VREMENSKA PROGNOZA

TEMPERATURE SU U PETAK IŠLE I DO +30, ALI USKORO SE SPREMA VELIKA PROMJENA Stižu pljuskovi, grmljavina i olujno nevrijeme!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 19.05.2017. u 21:00

EPH

I dok će neke danas boljeti glava zbog južine, skore promjene vremena i nepovoljnih biometeoroloških prilika, u subotu će biti nevolja i zbog mjestimičnog olujnog nevremena, piše HRT.

Pljuskovi, grmljavina, ponegdje vjerojatno i olujno nevrijeme, već prijepodne na sjevernom Jadranu, a do večeri i južnije, gdje će nestabilno biti i u nedjelju. Od ponedjeljka ponovno sunčanije, uz umjerenu, gdje god i jaku buru i tramontanu, koje će mjestimice zapuhati već u subotu, a u nedjelju će na većini Jadrana vjerojatno biti najjače, ponegdje i s olujnim udarima.

I u unutrašnjosti će u subotu biti povremene mjestimične kiše, često u obliku pljuskova koje će pratiti grmljavina, najprije u gorju, unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a u drugom dijelu dana vjerojatno posvuda, najkasnije u Podunavlju. Sporadične kiše bit će i u svježiju nedjelju, uglavnom prijepodne, a u ponedjeljak još vjerojatno i u gorju, te Slavoniji, Baranji i Srijemu.

 

 

ELIPSO

Izdvajamo