AVION PREUSMJEREN U RIM

TKO JE U PRAVU: CROATIA AIRLINES ILI ZRAČNA LUKA FRANJO TUĐMAN? Ministarstvo prometa očekuje izvješće Agencije za civilno zrakoplovstvo o spornom letu

Arhivska fotografija
 Josip Bistrović / CROPIX

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u srijedu očekuje izvješće Agencije za civilno zrakoplovstvo o nemogućnosti slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa u petak navečer u Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman, nakon čega će biti poznate daljnje aktivnosti, doznaje se u Ministarstvu.

"Agencija za civilno zrakoplovstvo će nakon provedene istrage dostaviti izvješće u kojem će navesti sve relevantne činjenice i okolnosti koje su dovele do ovog slučaja. Također će navesti aktivnosti koje će biti poduzete u slučaju utvrđenih nepravilnosti i odgovornosti uključenih strana. Ministarstvo će izvješće Agencije zaprimiti u srijedu, 21. lipnja, nakon čega će izvijestiti javnost", navodi se u odgovoru Ministarstva Hini.

Zrakoplov Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba za Dubrovnik u petak navečer zbog jake bure na dubrovačkom području nije mogao sletjeti u Dubrovnik. Zbog toga je odlučeno da se vrati u Zagreb, no iz zagrebačke zračne luke su obavijestili kompaniju da prihvat zrakoplova Airbus 320 i 124 putnika u to doba, oko ponoći, više nije moguće obaviti, pa je zrakoplov preusmjeren u Rim, priopćili su u subotu iz Croatia Airlinesa.

No, u današnjem priopćenju iz MZLZ-a su poručili kako su otvoreni za sav redovan promet svaki dan od 0 do 24 sata, pa da je tako bilo i u noći sa 16. na 17. lipnja ove godine, kada su, kako tvrde, bili u mogućnosti prihvatiti zrakoplov Croatia Airlinesa, no za to nisu zaprimili nikakav službeni zahtjev operativnog centra te kompanije.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u jučerašnjem priopćenju su istaknuli kako zagrebačka Zračna luka u razdoblju od 26. ožujka do 28. listopada ove godine, na temelju Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma, mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:22