NAJNOVIJI BLOG

TODORIĆ TEŠKO OPTUŽIO RAMLJAKA I MARTINU DALIĆ 'Prijetila je hapšenjima u sitne noćne sate, neka demantira ako se usudi'

 
Ivica Todorić i Martina Dalić
 Boris Kovačev / Robert Fajt / Hanza Media

Nekadašnji čelnik Agrokora Ivica Todorić u četvrtak je u najnovijoj objavi na svojem blogu odlučio, kako kaže, prekinuti raspravu o sastanku u Vladi, za koju kaže da zapravo služi kao panično skretanje pažnje s ozbiljnih tema koje je on pokrenuo.

Najavljujući 'otkrivanje istine' u nadolazećim postupcima, Todorić je potvrdio tvrdnju čelnika Mosta i nekadašnjeg predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova, koji je u srijedu navečer tijekom velikog intervjua za televiziju N1 rekao da ga je on preko posrednika namamio na sastanak u Banskim dvorima.

Todorić je također napao premijera Andreja Plenkovića zbog njegovih riječi na sjednici Vlade u četvrtak prema kojima su mu neki dobavljači rekli da će Agrokor u stečaj. Iza tog navođenja Plenkovićevih riječi Todorić je natipkao čak pet uskličnika, a zatim se zapitao kako je to moguće te jesu li među tim dobavljačima i Orbico, za koji tvrdi da je sponzor Mosta, i Kraš za koji je, kako navodi, radio Ante Ramljak, sadašnji izvanredni povjerenik koncerna.

Istaknuo je da Lex Agrokor nije donesen na njegov zahtjev te da je na sastanku 3. ožujka Zdravku Mariću rekao da zahvaljuje Vladi i da ne traži ništa, što je u suprotnosti s prezentacijom koju je imao krajem veljače, a iz koje proizlazi da je novac ipak tražio. Za tu prezentaciju, čiji je sadržaj Božo Petrov u već spomenutom intervjuu za N1 potvrdio, Todorić tvrdi da je falsifikat i najavljuje kaznene prijave.

U konačnici, Todorić je ponovio pitanja koja je već postavljao u prethodnim blogovima, a sve je zaključio tvrdnjom da javnost traži odgovore jer da je u manje od tjedan dana njegov blog imao dva milijuna klikova.

U nastavku prenosimo najnoviju Todorićevu objavu u cijelosti.

Svjedoci smo kako Vlada RH zadnja dva dana panično pokušava skrenuti raspravu s ozbiljnih tema koje sam pokrenuo, a na koje nemaju odgovore. Tako je jedino čime se bave jesam li ili nisam sam došao u Vladu i jesam li ili ne nešto tražio. Pritom se služe i falsifikatima, a kao izvore uzimaju ljude iz Agrokora s kojima su u dosluhu još od prije Lexa i koji će biti predmet kaznenih prijava. Želim konačno izjaviti, a onda prekidam raspravu o tome, jer istina će se otkriti u nadolazećim postupcima:

  • Na sastanak u Vladu došao sam nakon višetjednog inzistiranja g. Bože Petrova. Dana 27.rujna 2017. gospodin Petrov je, gostujući na N1 televiziji, točno opisao kako je upravo on Ivicu Todorića namamio u Vladu . I to je činjenica, to je točno i druge istine nema.
  • Na sastanku 03.03. sam Zdravku Mariću rekao da zahvaljujem Vladi i da ne tražim ništa. To je jedina istina. Lex je izglasan tek mjesec dana kasnije.

Dakle, nikako na moj zahtjev.

Uskoro ćemo objaviti i informacije o dijelu pritisaka i prijetnji koje sam primao.

Premijer Plenković je danas, 28. rujna 2017., na sjednici Vlade rekao da je krenuo u akciju oko Agrokora jer su mu neki dobavljači rekli da će Agrokor u stečaj!!!!! Pitanje za premijera Plenkovića da li je to moguće? Koji su to dobavljači? Na bazi kojih podataka? Govorimo li možda o Orbicu, sponzoru Mosta, ili pak Krašu, za koji je radio Ante Ramljak, i kojem su plaćena sva stara potraživanja prema Agrokoru, dok drugima nisu (toliko o tzv. Koordinaciji dobavljača i brizi Marice Vidaković za njihove interese)

Međutim, i dalje čekam odgovore na svoje pitanja:

  • Na temelju koje dokumentacije se krenulo u proces nacionalizacije Agrokora?
  • Tko je sve dao dokumentaciju i držao javne i tajne prezentacije o Agrokoru?
  • Tko je bio uključen u dizajniranje i pisanje Lex Agrokora?
  • Nije li točno da su to bili isti ljudi i tvrtke koje su danas u Agrokoru i koje danas iz Agrokora izvlače stotine milijuna kuna?
  • Koji su to „visoki državni dužnosnici“ koje spominje šef Knightheada, koji su uoči i nakon Lexa razgovarali s njim i omogućili im nevjerojatne ekstra profite na štetu Agrokora i svih njegovih dionika, a napose RH?
  • Zašto državni dužnosnici stalno lažu o Lex Agrokoru i okolnostima prije i poslije njega (Ramljak je tek prvi u nizu kojeg smo razotkrili, uskoro ćemo i dalje)
  • Zašto se obmanjuje javnost o stanju u Agrokoru, prešućuju milijarde gubitaka, uništavanje sinergija i potpuni kolaps sustava?
  • Zašto se šuti o blokadi imovine i gubitku kontrole u regiji koja će rezultirati nemogućnošću vraćanja roll-upa i predaje Agrokora u ruke lešinarima?

Dajte odgovore, dva milijuna klikova na mojem blogu u manje od 7 dana – javnost to traži od vas!

Kraš demantira Todorića: 'Njegove su tvrdnje lažne, mi dijelimo sudbinu svih dobavljača'

Iz Kraša su u četvrtak demantirali tvrdnju u Todorićevom blogu prema kojoj je ta tvrtka naplatila sva stara potraživanja prema Agrokoru.

- Temeljem današnje objave na blogu Ivice Todorića, a u kojem se Kraš proziva da je naplatio sva stara potraživanja prema Agrokoru, u cijelosti opovrgavamo navedeno, te izjavljujemo da je riječ o potpuno lažnoj i neistinitoj tvrdnji. Od trenutka stupanja na snagu Lex Agrokora do danas Kraš d.d. nije naplatio niti jedne kune starog potraživanja. Kao što je bio slučaj i do sada, Kraš će i nadalje sa svim dobavljačima dijeliti zajedničku sudbinu u provedbi naplate starih potraživanja prema koncernu Agrokor, navodi se u reakciji koju potpisuje predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić.

Todorić: 'Evo tko je i kako prijetio'

Todorić je u međuvremenu izašao s još jednom objavom na blogu u kojoj iznosi tvrdnje da su njemu i njegovoj obitelji upućivane prijetnje, uključujući i prijetnje hapšenjem no za to ne iznosi konkretne dokaze, već najavljuje da će o tome detaljno govoriti u okviru postupaka koje priprema.

- Radi interesa javnosti, objavljujem nekoliko drastičnih detalja, objavio je Todorić, nakon čega je naveo tri točke s detaljima navodnih prijetnji, a sve je zaključio opaskom da je 'nezgodna stvar što se mailovi i SMS-ovi ne mogu izbrisati'.

U nastavku prenosimo i ovu Todorićevu objavu.

O tome kako se sve meni i mojoj obitelji prijetilo i na nas vršio pritisak da potpišemo aktivaciju Lexa govorit ću detaljno u okviru postupaka koje pripremamo. Međutim, radi interesa javnosti, objavljujem nekoliko drastičnih detalja:

1. Prijetnje Martine Dalić u sitne noćne sate

Martina Dalić u više je navrata (zadnji put u velikom intervjuu Jutarnjem listu) tvrdila da je Lex Agrokor bio zadnja opcija i da bi joj bilo puno draže da je Uprava sama našla rješenje. Međutim, na dan 28. ožujka, nakon što je Agrokor ulagao ogromne napore za Stand Still, koji je na kraju i većina Agrokorovih banaka potpisala, Martina Dalić šalje članu Uprave Agrokora prijeteći mail, u 2:30 u noći, u kojem prijeti uhićenjima ukoliko se Lex ne potpiše. Neka demantira, ako se usudi.

2. Prijetnje Martine Dalić Anti Todoriću na sastanku s Antoniom Alvarezom

Na sastanku u Vladi RH, gdje su se susreli Antonio Alvarez, Ante Todorić i Martina Dalić, Martina Dalić prijetila je Anti Todoriću uhićenjem njega i čitave obitelji ukoliko ne potpišu Lex Agrokor.

3. Prijetnje Ante Ramljaka SMS-om

Ante Ramljak šalje SMS-om prijetnju članu Uprave Agrokora na dan 25.03. SMS je poslan nakon što je Ramljak (nije jasno u kojoj funkciji, tada nema ni Lexa, ali Ramljak tada intenzivno pregovara s raznim dionicima kao predstavnik Vlade) saznao za Agrokorove razgovore o Stand Stillu. U bijesnom SMS-u tvrdi da prekida svu komunikaciju i da će svi koji su u to uključeni odgovarati.

Ovo su samo neke od silne količine prijetnji i pritisaka. Nezgodna stvar je što se mailovi i SMS-ovi ne mogu izbrisati…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:44