NAJNOVIJI BLOG

Todorić pozdravio osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor i opet prozvao Matinu Dalić

 Biljana Gaurina / CROPIX

Ivica Todorić danas je na svom blogu u najnovijoj objavio pozdravio osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor i teško optužio ministricu gospodarstva Martinu Dalić da će morati dokazivati svoju nevinost.

Todorić je prihvatio odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru, ali tvrdi da nije bilo kaznenih djela. On također smatra da će povjerenstvo rasvijetliti ulogu politike i pojedinaca, kao i Hrvatske narodne banke.

Njegove najnovije objave prenosimo u cijelosti.

„Pozdravljam današnje osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Upravo je Sabor mjesto na kojem će se, uz sudjelovanje svih parlamentarnih stranaka, rasvijetliti sve okolnosti i uloge pojedinaca i politike u ovom slučaju. Također, rasvijetlit će se i uloga HNB-a, te ostalih aktera“, napisao je Todorić u drugoj objavi.

„Martina Dalić preuzela sve poluge javne vlasti - postala je i zakonodavac i tužitelj i sudac. Zaboravlja pritom na presumpciju nevinosti kao jedan od temeljnih preduvjeta funkcioniranja svakog demokratskog društva. Krivnju sigurno neće dokazivati Martina Dalić, ona će nakon svega morati dokazivati nevinost što neće biti nimalo lako s obzirom na količinu kriminala koji je potaknula s mrežom prijatelja i poslovnih partnera rastačući i crpeći novac iz Agrokora i ostvarujući nepripadnu korist.

Nakon forsiranja neustavnog zakona njegovog je pisca postavila za izvanrednog povjerenika. No, u jednom je u pravu- ja prihvaćam odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru, ali, uvjeravam vas, u tim potezima nema nikakvih elemenata kaznenih djela“.

„Martina Dalić govori o bankarskim kreditima koje banke nisu trebale dati, a upravo je ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke davala kredite. I ne samo kredite banke, već i pozajmice povezanih društava u sastavu banke. Naravno, s visokim kamatnim stopama. Lakoća s kojom visoki državni dužnosnici daju izjave je demokratskom svijetu potpuno neprihvatljiva i samo pokazuje postojanja čvrstog plana u kojem je oteta privatna imovina“, ustvrdio je Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:36