REAKCIJA NA SASTANAK U VLADI

TODORIĆ SE ŽESTOKO OBRUŠIO NA PREDSJEDNIKA SABORA 'Otkud mu te informacije? Nevjerojatno je da čovjek na toj poziciji daje takve izjave...'

 
Ivica Todorić, snimljen u svom uredu na devetnaestom katu Ciboninog tornja
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Nakon puna tri dana šutnje na svojem blogu ponovno se oglasio vlasnik Agrokora Ivica Todorić, koji Vladu po tko zna koji put optužuje, između ostalog, da želi nacionalizirati njegovu kompaniju uz pomoć takozvanog lex Agrokora.

U današnjem tekstu, naslovljenom "Hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl", Todorić je u PDF dokumentu iznio podatke, uglavnom u obliku tablica i grafova, za koje tvrdi da pokazuju stvarne veličine trgovačkih lanaca u Hrvatskoj i njihov utjecaj na gospodarstvo. U uvodu svojevrsne "mini prezentacije", Todorić je napisao:

Schwartz grupa je u Hrvatskoj već sada veća od Konzuma. Agrokor je kroz neustavni Lex nacionaliziran zbog sistemskog rizika kako je to objasnila Vlada. Hoće li takav scenarij primijeniti i na Schwartz grupu? Hoće li nacionalizirati i Lidl?

Prezentaciju u nastavku izradio sam kako bih Vam pobliže objasnio stvarne veličine trgovačkih lanaca u Hrvatskoj i njihove učinke na gospodarstvo. Ta je prezentacija ujedno i zorni prikaz Agrokorove tržišne pozicije i veličine našeg napora gdje smo, u potpuno neravnopravnoj tržišnoj utakmici, parirali i najvećim europskim igračima u retailu - napisao je Todorić.

Njegovu prezentaciju možete pogledati OVDJE.

Bio je to, međutim, tek prvi istup u vrlo aktivnoj nedjelji na Todorićevom blogu. Nakon toga analizirao je učinke Lex Agrokora na vrijednost i poslovanje Agrokora, a onda se u trećoj objavi u kratko vrijeme obrušio na predsjednika Sabora:

- Nakon subotnjeg sastanka u Vladi, a kojem su nazočili premijer, ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, dogodila se izjava gospodina Jandrokovića koja duboko podriva stupove pravne države. Naime, gospodin Jandroković je rekao kako će saborsko istražno povjerenstvo prestati s radom kada DORH pokrene istragu. Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu? Ima li i on informacije koje nikako ne bi smio imati? Ne želim vjerovati da je tema sastanka u Vladi bilo postupanje DORH-a, no ova me Jandrokovićeva izjava, nažalost, demantira. Nevjerojatno je da ljudi iz izvršne i zakonodavne vlasti komentiraju i najavljuju postupanje neovisnih pravosudnih institucija. Model je očito jasan - medijskim linčem i neodgovornim izjavama najviših dužnosnika Vlade i Sabora stvorena je atmosfera osude bez suđenja, krivnje bez postupka, u kojoj su izvršitelji i tužitelji i suci. Cilj je jasan, sakriti vlastiti kriminal koji je ozakonjen neustavnim Lex Agrokorom, no istina će, ipak ugledati svjetlo dana, a odgovorni iz Vlade i izvanredne uprave Agrokora, koji sudjeluju u nečasnim radnjama, morat će odgovarati, piše Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:52