TEHNIČKI MINISTAR

TOLUŠIĆ 'Neću se kandidirati za šefa HDZ-a. Plenković je odličan, ali podržavam i sve druge'

Tomislav Tolušić
 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Tomislav Tolušić, tehnički ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, spominjao se kao jedan od potencijalnih kandidata za novog predsjednika HDZ-a. No, Tolušić je potencijalnu kandidaturu odlučno odbacio u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje novinarke hoće li se kandidirati za šefa stranke Tolušić je jasno odgovorio "neću se kandidirati". Također je dodao da smatra da kao potpredsjednik stranke te tehnički ministar može stranci doprinijeti puno više u iduća dva mjeseca, kako bi pomogao da HDZ pobijedi na izborima, piše Nova TV.

Na pitanje znači li to da je zaključio da za njega nije vrijeme Tolušić je kratko odgovorio da "je vrijeme svih nas" i napomenuo da "stranka ima puno kvalitetnih kandidata koji mogu biti dobri predsjednici".

Zadnje pitanje Tolušiću bilo je podržava li Andreja Plenkovića na izborima.

- Plenković je odličan kandidat, ali potpise će dobiti svi koji se budu željeli kandidirati. Svi o kojima se govori u javnosti bili bi odlični kandidati, i Plenković, i Milinović, i Hasanbegović, i Ivana Maletić i Kovač, svi oni imaju kvalitete koje bi od njih napravile dobrog predsjednika HDZ-a - zaključio je Tolušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:52