METEOROLOGIJA

TOPLINSKOM UDARU BLIŽI SE KRAJ Za vikend još vrlo vruće, a onda osjetno osvježenje

 Hanza Media

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu se u cijeloj Hrvatskoj očekuje sunčano i uglavnom vedro. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 32, na obali i otocima do 34 °C. Zbog visokih su temperatura na Meteoalarmu izdana žuta upozorenja za cijelo priobalje.

Upozorenja žute boje upućuju na potencijalno opasne vremenske uvjete.

U nedjelju će i dalje biti sunčano i većinom vedro te vruće i sparno. Uz dnevni razvoj oblaka poslijepodne su ponegdje u unutrašnjosti mogući rijetki pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u najzapadnijim predjelima.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni, na Jadranu jugozapadni i zapadni, a u Dalmaciji i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 16 do 21, na Jadranu od 21 do 25, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Meteoalarm je za cijelu državu izdao žuta upozorenja, uz izizetak krajnjeg juga gdje je zbog vrućine izdana narančasta uzbuna, koja upućuje na opasne vremenske uvjete.

Od ponedjeljka nestabilnije, mjestimice uz kišu te grmljavinske pljuskove, češće u unutrašnjosti. Vjetar slab, od ponedjeljka i umjeren sjeverni i sjeveroistočni,na Jadranu sjeverozapadni, a u utorak će na sjevernom dijelu zapuhati bura.

Očekuje se osvježenje, koje će se najviše osjetiti u unutrašnjosti gdje je ponegdje moguć pad temperatura do 10 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:28