NEĆE DATI PODRŠKU VLADI

TOTALNI ŠOU U SABORU Maras mahao novčanicama, a Jandroković bocnuo najštedljivijeg zastupnika: 'Uplašio se da je to njegov novac'

 Screenshot HRT

Tijekom današnje rasprave o poreznoj reformi u Saboru SDP-ov Gordan Maras izveo je performans pomoću novčanica kako bi dočarao koliko će od izmjena poreza na dohodak profitirati prosječna obitelj, a koliko obitelj nekog menadžera u trgovačkom lancu.

- Prosječna obitelj koja nema nekog benefita od porezne reforme zaradit će 400 kuna svake godine, odnosno 30 kuna mjesečno. S druge strane sutra ćemo vaš zakon, porez na dohodak, omogućiti jednom menadžeru u trgovačkoj korporaciji i njegovoj supruzi koja zarađuje 15.000 kuna mjesečno u nekom trgovačkom društvu, da mu više ostane 60.000 kuna - kazao je Maras pa pojasnio.

- Ovo je po vašoj poreznoj reformi prosječna obitelj - 400 kuna godišnje. 60.000 tisuća kuna za obitelj za koju se vi zalažete, menadžer u trgovačkoj korporaciji i supruga koja radi dobro plaćen posao. Službenik ili blagajnica u jednom trgovačkom centru, menadžer na ovoj strani. Zato ne možemo podržati ove izmjene zakona, zato što radite ovakvo raslojavanje društva. 60.000 kuna će uredno spremiti bogati u svoj džep, neće ih potrošiti jer ionako imaju previše novaca - kazao je Gordan Maras, vadeći novčanice na saborsku klupu pri čemu je zaradio pljesak samo jednog zastupnika.

Jandroković ga je pred kraj počeo prekidati pa je ustvrdio:

- Zaista je bilo dramatično. Ja sam gledao kolegu Arsena Bauka. Uplašio se da su to njegovi novci i skoro je posegnuo za njima, nije mu lako bilo - kazao je predsjedavajući Gordan Jandroković.

Na svom Facebook profilu Maras je odmah objavio kako je napravio performans u Saboru i uslikao 'novčanice' kako bi dokazao kako sa sobom nije donio prave novce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:44