HŽ ISKLJUČIO STRUJU

Tragedija izbjegnuta u zadnji čas: Dva putnička vlaka išla ravno jedan prema drugome

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić rekla je večeras da PUZ nije dobio obavijest o tom događaju
Zagreb, 051009.Hrvatske zeljeznice danas obiljezavaju svoj dan. On se obiljezava u znak sjecanja na 5. listopada 1990. kada je Hrvatski sabor donio Zakon prema kojem su prvi put sve pruge na teritoriju Republike Hrvatske postale sastavni dio jednoga poduzeca - Hrvatskih zeljeznica.Na slici: prometnik vlakova Marijan Dukic i kondukter na zagrebackom Kolodvoru. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Na željezničkim kolodvorima Jastrebarsko i Draganić utvrđuju se večeras okolnosti zbog kojih su dva putnička vlaka iz ta dva kolodvora krenula istom prugom jedan prema drugom, no do sudara nije došlo jer su na vrijeme zaustavljeni, doznaje se večeras od ravnateljice Ureda uprave HŽ Holdinga Vlatke Škorić.

"U tijeku su provjere je li bio ugrožen putnički promet te se utvrđuju činjenice tko je kriv", kazala je Škorić za Hinu. Potvrdila je da su oba putnička vlaka doista krenula iz oba kolodvora i da su i jedan i drugi na vrijeme zaustavljeni, štoviše, rekla je, ni jedan ni drugi vlak nisu niti napustili kolodvorski prostor.

Draganić se nalazi na području Karlovačke županije, no dežurna zamjenica Županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš-Šumonja kao ni Karlovački centar 192 nisu danas postupali u vezi s tim događajem.

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Jelena Bikić rekla je večeras da PUZ nije dobio obavijest o tom događaju. "Znamo što se dogodilo preko portala, ali službeno nas nitko nije pozvao," rekla je Bikić.

HŽ je poslijepodne priopćio da je normaliziran željeznički promet na pruzi Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka "koji je bio obustavljen zbog izvanrednog događaja između kolodvora Jastrebarsko i Draganići". U tom se priopćenju navodi da su u 12,04 sati oba putnička vlaka dobila dopuštenje da krenu, no odmah nakon pokretanja "brzi vlak je zaustavljen te je isključen napon u kontaktnoj mreži na dionici pruge Jastrebarsko – Draganići". Navodi se također da se "utvrđuju okolnosti izvanrednog događaja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 18:35