VELIKI GUBITAK

TRAGEDIJA NA AUTOCESTI PREMA MACELJU Jedan od naših najboljih kardiologa poginuo u teškoj prometnoj nesreći: 'Pacijenti su ga obožavali, ali i kolege'

Karijeru kardiologa Stipić je počeo u KBC-u Zagreb, nakon čega je prešao u Specijalnu bolnicu Magdalena, gdje je bio voditelj odjela kardiologije
Dr. Hrvoje Stipić
 Robert Belosevic / CROPIX

Jedan od najboljih hrvatskih interventnih kardiologa, dr. Hrvoje Stipić (53), poginuo je jučer u teškoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Macelj. Stipić je svakoga dana putovao tim dijelom autoceste jer je živio u Zagrebu, a radio u Specijalnoj bolnici za kardiologiju Magdalena u Krapinskim Toplicama.

Nesreća se, prema dosad poznatim informacijama, dogodila oko 15.30 sati kod mjesta Stubička Slatina, kad je osobni automobil pod još neutvrđenim okolnostima sletio s autoceste. Više detalja biti će poznato nakon što policija završi očevid na mjestu događaja.

Karijeru kardiologa dr. Stipić počeo je u KBC-u Zagreb gdje je radio do kraja devedesetih, a onda je prešao u Specijalnu bolnicu Magdalena gdje je uspješno vodio Odjel kardiologije.

Kao interventni kardiolog radio je vrlo komplicirane zahvate, među ostalim i PCI, odnosno perkutanu koronarnu intervenciju (ugradnja stentova) te TAVi ili transkatetersku ugradnju srčanih zalistaka.

Kolege kardiolozi smatrali su ga vrhunskim interventnim kardiologom koji se maksimalno posvećivao svojim pacijentima

Prije dvije godine na portalu Najdoktor, po izboru pacijenata, dr. Stipić je izabran za jednog od najboljih hrvatskih liječnika, a redovito je od kolega i pacijenata proglašavan jedim od najboljih u svojoj struci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 22:15