NEMIRNO TLO

TRESLO SE OPET NA JUGU HRVATSKE Nakon serija potresa na Kvarneru, novi potres jačine 3,4 po Richteru zabilježen na Pelješcu

 Goran Mehkek / CROPIX

Jutros u 8 sati i 1 minutu novi potres zabilježili su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske. Ovaj put na Pelješcu s epicentrom kod mjesta Janjina. Magnituda je potresa iznosila 3.4 prema Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Ovo je drugi potres na tome području u tri dana. Naime, 8. kolovoza treslo se tlo u podmorju Pelješca kraj mjesta Drače, a magnituda potres iznosila je 3,3 po Richteru.

Podsjetimo, serija potresa u Rijeci i okolici nastavljena je i u srijedu u večernjim satima. U 22:40 tlo se zatreslo magnitudom 3.1 po Richteru. Epicentar je bio tri kilometra jugoistočno od Jadranova, odnosno 23 kilometra jugoistočno od Rijeke.

Još nekoliko podrhtavanja zabilježeno je i u noći sa srijede na četvrtak. Prema podacima EMSC-a, prvo se u 1:21 zatreslo tlo magnitudom 2.3 s epicentrom tri kilometra zapadno od Crikvenice, a zatim je u 3:22 uslijedio potres magnitude 2.4 s epicentrom dva kilometra jugoistočno od Jadranova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:23