KAOS

TRI MINUTE PAKLA: KAKO JE STRAŠNO NEVRIJEME ZGROMILO POŽEŠKI KRAJ Stabla padala po autima, letjeli krovovi, srušio se i zid zatvora: 'Kao sudnji dan!'

 pozega.eu

U srijedu oko 18,30 snažan vjetar srušio je zatvorski zid u Požegi koji se nalazi u krugu ženske kaznionice, a jak vjetar praćen kišom poharalo je gornji dio Eminovaca u jakšićkoj općini, piše požega.eu.

Divlji vjetar čupao je drveće, rušio crjepove s krovova i zidove na kućama. Nastradala je i ribička kuća u Eminovcima na kojoj je vjetar dignuo cijeli krov. Padala su i drveća po automobilima, štete su velike.

Vatrogasci DVD-a Jakšić na terenu su, pomažu stanovnicima sanirati štetu i maknuti drveća koja su pala na cestu. Susjed susjedu pomaže.

U obilasku Eminovaca zatekli smo i načelnika općine Jakšić Ivicu Kovačevića koji je zbog svega u nevjerici. Suosjeća s mještanima Eminovaca koje je pogodilo jako nevrijeme.

- Nije to dugo trajalo, svega tri-četiri minute. Vjetar je nosio kamenje, čuli smo jake udarce, crijep nam je padao s krovova, a srušio nam je i dio zida na kući. Bilo je sve to užasno. Ne pamtimo takve udare. Tek kad smo izišli van vidjeli smo što je taj jaki vjetar učinio. Supruga je mislila da je došao sudnji dan - rekao nam je jedan mještanin Eminovaca koji nije bio previše razgovorljiv kojemu je vjetar iščupao i polomio nekoliko drveća u dvorištu.

Stanovnici Eminovaca pribojavaju se novih padalina i pokušavaju što prije staviti nove crjepove na krovove, piše požega.eu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:04