REKAO IM 'KO VAS J***'

U HDZ-u ŠOKIRANI PORUKOM KOJU IM JE POSLAO ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA MOSTA KOVAČIĆ 'Psovke su apsolutno neprihvatljive!'

'Ne postoji razlog zbog kojeg bi se političar javnosti trebao obraćati tako da upotrebljava psovke'
 Damjan Tadić/EPH

Izjave šefa Kluba zastupnika Mosta i omiškog gradonačelnika Ivana Kovačića kako za njega daljnja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini nije više moguća komentirali su u ponedjeljak i u toj stranci.

Iz HDZ-a su poručili kako je “apsolutno neprihvatljiv rječnik gospodina Kovačića”.

- Ne postoji razlog zbog kojeg bi se političar javnosti trebao obraćati tako da upotrebljava psovke. HDZ Omiša samo je jedna od stotinu naših organizacija i neutemeljeno je na tom jednom primjeru generalizirati, bilo da je riječ o pozitivnim ili negativnim kritikama. HDZ je demokratska stranka u kojoj svaki član ima pravo biti izabran. Nijedna razina vodstva stranke, a kamoli netko izvan stranke, nema pravo dovoditi u pitanje demokratsku proceduru HDZ-a - poručili su.

'Vlada nije ugrožena'

Kasnije je za HRT HDZ-ova Sanja Putica izjavila da ne smatra kako je Vlada nakon današnjih teških riječi ugrožena.

- Ja ne bih rekla da je došlo do tog stupnja ugroženosti, dok god ova Vlada bude imala energije provoditi reforme koje je zacrtala u svome programu, ona će i postojati - izjavila je.

- Mi smo velika i demokratska stranka u kojoj svatko ima pravo biti biran i birati. Uz uvažavanje Kovačića i njegova rada rječnik kojim se on koristi nije primjeren javnom prostoru niti uljuđenoj političkoj komunikaciji, rekla je za Kovačića.

Konstataciju Milana Bandića da ima dovoljno glasova za rekonstrukciju Vlade i da surađuje po tom pitanju s HDZ-om Putica je komentirala da ako je on rekao kako je bio na razgovorima s Karamarkom, da mu to i vjeruje. 'O detaljima bilo kakvih preslagivanja nisam obaviještena', rekla je.

U četvrtak ide paket reformskih mjera i šalje se u Bruxelles i to će biti jedan novi zamah Vladi, najavila je Putica.

Komentirala je i istup potpredsjednika Vlade Bože Petrova. 'On najbolje zna što on govori. On je potpredsjednik Vlade i za to snosi odgovornost i za sve one reforme koje će ova Vlada provesti.'

Nije željela komentirati ministra Orepića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:14