KOPIRALI NACISTE

U HSP-u SE ISPRIČAVAJU ZBOG SKANDALOZNOG PLAKATA 'Krivac će biti izopćen iz stranke, a ovo masovno pljuvanje po nama naručeno je iz HDZ-a i Mosta!'

 HSP Korčula

Iz HSP-a Dubrovačko-neretvanske ekspresno su se ogradili od njihovog promidžbenog plakata koji je osvanuo na Korčuli. Podsjetimo, na otoku su usvanuli promotivni plakati koji su doslovce prekopirani iz nacističke Njemačke.

Iako im je moto 'Pošteno, dosljedno, samostalno', ideju za promotivni plakat za skorašnje lokalne izbore korčulanski HSP je ukrao od postera za Winterhilfswerk, odnosno program socijalne pomoći koji je trebao pomoći gladnim njemačkim građanima. Riječ je o pokretu osnovanom 1931. u nacističkoj Njemačkoj, a uz njemačku obitelji na posteru se nalaze i stilizirani logotip nacističkog orla te natpis 'Ein Volk hilft sich selbst' (Narod sam sebi pomaže).

U HSP-u DNŽ oštro su osudili taj čin plagiranja, već su najavili da će iz stranke izbaciti krivca, a usput su spomenuli da je cijelo pljuvanje po njima odrađeno od strane Mosta i HDZ-a.

Kompletno priopćenje objavljujemo u cjelosti.

- HSP oštro osuđuje bilo kakav oblik totalitarizma, mi smo žestoko protiv fašizma, nacizma i komunizma. HSP je stava da je fašistička Italija bila okupator hrvatske Dalmacije, Istre i Primorja, a sve objede na naš račun gledamo kao politički pritisak na našu izbornu listu koja po anketama stoji izvrsno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Zaključili smo nakon konzultacija da je nakon potpore Zlatka Hasanbegovića, a nakon koje je rapidno krenuo rast naše popularnosti, naručeno ovakvo pljuvanje da bi se zaustavilo kretanje prema izvrsnim rezultatima stranke na samom jugu. Vjerujemo da je ovo odrađeno od strane naših konkurenata, a to su HDZ i Most. Ti politički blizanci koji su do jučer skupa vladali i donosili štetne zakone za Hrvatsku, danas na jugu zaraćeni pokušavaju stvoriti privid različitosti, dok je naša lista sastavljena od kvalitetnih ljudi koji osuđuju bilo kakav oblik netolerancije i mržnje prema drugima i drugačijima.

Hrvatska stranka prava se, ne samo ograđuje od plakata koji se pojavio na Korčuli, nego i ispričava hrvatskoj javnosti zbog tog sramotnog čina. Već je utvrđen identitet krivca, koji će u najkraćem roku, prema pravilima našeg Statuta, biti izopćen iz stranke. Istovremeno se ispričavamo i svim ljudima, koji na razne načine podržavaju rad naše stranke i predizbornu kampanju, zbog navedenog incidenta - stoji u priopćenju koje je potpisano od strane Denisa Šešelja, glasnogovornika HSP DNŽ.

HSP Korčula

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:29