NUŽNA OBNOVA

U ROVINJSKU BOLNICU ULAŽE SE 20 MILIJUNA KUNA Župan Valter Flego: 'Ovo je prvo ovako veliko ulaganje u bolnicu otkad postoji Istarska županija'

 Hanza Media

Današnjim potpisivanje dvaju sporazuma između Istarske županije, Grada Rovinja i Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat' otvoren je put za ulaganja u tu bolnicu u iznosu od 20 milijuna kuna. Taj se iznos odnosi na više nego neophodnu obnovu zgrada u ovom kompleksu. Sporazumom je utvrđeno kako će Istarska županija donijeti odluku o davanju suglasnosti za zaduživanje bolnici u tom iznosu, a kredit će u jednakom omjeru otplaćivati Županija, Grad i bolnica. Drugim ugovorom iskazana je namjera za zajedničku realizaciju sportsko-lječilišnog bazenskog kompleksa. Istarska županija pravo građenja kompleksa prenosi na Grad, bolnica će tako snositi troškove opremanja dijela sportsko-lječilišnog bazenskog kompleksa namijenjenog isključivo pacijentima, dok će troškove izgradnje kompleksa i opremanja drugog dijela objekta snositi Grad.

Kreditna sredstva, kazao je ravnatelj bolnice Marinko Rade, bit će utrošena za obnovu stolarije, fasadu, uređenje soba te izmjenu toplinskog sustava, a dio sredstava osigurat će Ministarstvo zdravstva te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Obećali smo da ćemo stabilizirati bolnicu i spasiti je, što smo i učinili. Obećali smo i kako ćemo svi skupa investirati u nju i sad krećemo i s time. Dugoročno gledano, ulaganja će omogućiti bolnici da postane prepoznatljiva i kvalitetna ustanova koja će vrlo efikasno pomoći našim pacijentima, istaknuo je ravnatelj.

- Drago mi je što definiramo aktivnosti koje ćemo provoditi u sljedećih par godina, a ovdje je riječ o velikom ulaganju u bolnicu, kakvo od kad postoji Istarska županija nije još nikad učinjeno, naglasio je istarski župan Valter Flego dodajući kako će se, nakon spomenutih ulaganja, bolnica pozicionirati u jednu od vodećih specijalnih bolnica ne samo u Hrvatskoj, već i puno šire.

Za Grad Rovinj ulaganje u ovu bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju donijet će dodatnu vrijednost u pružanju zdravstvenih usluga kako za građane, tako i za sve goste.

- Današnje potpisivanje ovih dva Sporazuma od izuzetne je važnosti prije svega za sportski i društveni razvoj našega grada. Ovom investicijom osiguravamo budući razvoj našeg plivačkog i vaterpolo kluba, ali i omogućavamo svim građanima bolje uvjete za psiho-fizičke aktivnosti. Obnovom same bolnice stvorit će se dodatni uvjeti za ostvarivanje ciljeva Bolnice, a tu je samostalnost u prihodima i još bolji plasman usluga, osobito u zdravstvenom turizmu, poručio je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:02