STANJE NA CESTAMA

U TIJEKU VELIKA SMJENA TURISTA Promet posvuda izrazito gust, ima i kolona koje povremeno stoje

 CROPIX

U subotu je u tijeku još jedna velika smjena turista zbog čega je na ključnim prometnicama koje povezuju unutrašnjost i obalni dio Hrvatske promet izrazito gust.

Prema izvješću Hrvatskog autokluba od 9:30 sati na pojedinim dionicama su se formirale kolone, koje ponegdje povremeno stoje.

Zbog prometnih je nesreća otežana vožnja autocestom A1 na nekoliko lokacija. Kod tunela Mala Kapela stvorila se kolona duga tri, a u tunelu Grič kolona duga šest kilometara. Neposredno prije izlaza Sveti Rok, u smjeru Dubrovnika, kolona u pokretu duga je oko sedam kilometara. Prema dosad raspoloživim informacijama, nije riječ o teškim prometnim nesrećama.

U koloni i uz povremene zastoje vozi se na autocesti A1 između naplate Lučko i Karlovca, između čvorova Novigrad i Bosiljevo 2, kroz tunele u smjeru Dubrovnika te na pojedinim dionicama i u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti. Gužva je i na zagrebačkoj obilaznici (A3), iz smjera Jankomira (6 km) i Buzina prema naplati Lučko (12 km), na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena, kolona je oko 2 km, na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 2 km, na naplati Demerje nema zastoja.

Zbog velike gustoće prometna na naplatnoj postaji Biokovo, sa sjeverne strane tunela Sveti Ilija brzina je ograničena na 40 kilometara na sat, kolona je oko kilometar i pol, a čeka se oko 20 minuta.

Pojačan je promet na zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A6 Rijeka-Zagreb (osobito kod izlaza Oštrovicau smjeru Crikvenice/Krka), autocesti A7 Rijeka-Rupa, te duž obale na prilazima turističkim središtima.

Tijekom dana gust promet očekuje se duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), na autocesti A7 GP Rupa-Diračje, na naplati Rupa, kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku, na Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu te u većini trajektnih pristaništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:16