NEOBIČNA PONUDA

UBER GRAĐANIMA PONUDIO PRIJEVOZ BRODOM DO AERODROMA Ministar Butković: 'Uber je nezakonit. 18 vozila je isključeno iz prometa, pripremamo novi zakon!'

Prizori sa snimanja spota za uslugu UberBOAT u Splitu
 Bozidar Vukicevic / HANZA MEDIA

Iz hrvatske podružnice Ubera reagirali su na današnji prosvjed taksista u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, koji je zapriječio prilazne ceste zračnim lukama u ta tri hrvatska grada.

U svojem priopćenju osudili su prosvjed, a potom obavijestili sve građane kako je Uber danas prilagodio cijene usluge UberBOAT, 'kako bi turisti i građani mogli sigurno i brzo pristupati blokiranim zračnim lukama'.

Na pitanje kako bi turisti i građani točno mogli sigurno i brzo pristupati blokiranim zračnim lukama, s obzirom da je do Zračne luke Franjo Tuđman nemoguće doći čamcem, a do zračnih luka Split i Dubrovnik potrebno je pješačiti oko kilometra od najbliže obale do aerodroma, iz Ubera su nam pojasnili kako redovna usluga Ubera nije blokirana od Divulja do Zračne luke Split, niti od Cavtata do Zračne luke Dubrovnik.

U međuvremenu, medijima se obratio ministar pomorstva, prometa i veza Oleg Butković koji je osudio prosvjed i blokiranje prometnica, ali i naglasio kako Uber u Hrvatskoj djeluje ilegalno.

- Prometna inspekcija podnijela je optužni prijedlog protiv Ubera. Uber je nezakonit. 18 vozila smo isključili iz prometa, a mi smo u pripremi novog zakona, kazao je Butković, te naglasio kako će prometna inspekcija nastaviti s kaznama za ilegalno obavljanje taksi prijevoza.

- Novi zakon će definirati kako će netko poslovati na tržištu. Doći će do djelomične liberalizacije, obećao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:33