EKSKLUZIVNO

Ugovor iz snova: Medikol sam odlučuje o trošenju novca dobivenog od države!

Dubinsko snimanje poslovanja Medikola otkrilo nove zanimljive detalje

ZAGREB - Poliklinici Medikol su ugovori s HZZO-om o financiranju njihovih medicinskih usluga ključni argument koji koristi kod poslovnih banaka kako bi dobila kredite za širenje poslovanja. Jutarnji list raspolaže s dokumentom koji to i potvrđuje.

Višemilijunski iznosi koje svake godine dobiva iz državne blagajne Medikolu su u očima bankara glavno jamstvo da će poliklinika imati dovoljno posla, da će taj posao biti redovito plaćan i da će poliklinika moći otplaćivati kreditne obaveze.

Dubinsko snimanje

Naime, Jutarnji list raspolaže segmentom dubinskog istraživanja (due diligence) poslovanja Medikola koje su odvjetnička kancelarija Bogdanović, Dolički & partneri proveli po narudžbi Uprave Medikola za jednu poslovnu banku.

Smisao dubinskog istraživanja je pokazati banci da Medikol zahvaljujući ugovorima s HZZO-m traženi kredit može vraćati. Dubinsko istraživanje ili u poslovnim krugovima uobičajeni naziv “due diligence” nad nekom tvrtkom provodi se kako bi se dobio što jasniji uvid u poslovne bilance tvrtke.

Najčešće se provodi kao početni korak pri kupnji neke tvrtke, ali u određenim slučajevima dubinsko istraživanje poslovanja može se na uvid ponuditi i banci kako bi je se uvjerilo da će tvrtka moći servisirati kreditne obaveze.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:46