IVANA ŠOJAT

UTJECAJNA HDZ-ovka I BIVŠA PRIPADNICA HOS-a OPRALA HASANBEGOVIĆA 'Maneken koji se razmeće domoljubljem, glumi većeg katolika od pape...'

 Hanza Media

Ivana Šojat, HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelicu Osijek,a u razgovoru za tportal oštro se obrušila na stranačkog kolegu Zlatka Hasanbegovića optuživši ga da se razmeće domoljubljem, a kad je trebalo ići u rat, nije ga bilo nigdje.

- Smiješna su mi pitanja o tome gdje si bio '91? To me podsjeća na svađe između djece vrtićke dobi koja se nadmeću time čija je mama ljepša, a tata jači. Hasanbegović se razmeće svojim velebnim, ekskluzivnim domoljubljem na n-tu potenciju, ali nije stao u obranu domovine iako je bio punoljetan. Licemjerno je i to što danas njegovi pristaše tvrde da on predstavlja 'Tuđmanov HDZ', a dotični gospodin napadao je prvog hrvatskog predsjednika zbog BiH, nazivajući ga 'izdankom komunističkog sustava'. Gospodin Prgomet je pak u odlučnim trenucima iskazao i hrabrost i domoljublje. Bio je dragovoljac pod vrhovnim zapovjedništvom Franje Tuđmana, a kao šef vojnog saniteta spašavao je živote tijekom velikosrpske agresije - kazala je Šojat u intervjuu za tportal.

Šojat se kasnije upustila u raspravu o istoj temi i na vlastitoj Facebooku stranici. Jedan komentator je upitao Šojat gdje je ona bila 91', a odgovor je bio ekspresan.

- U rovu, u odori HOS-a.

Čovjeka je potom zanimalo zašto onda napada Hasanbegovića, a Šojat mu je odgovorila.

- Hasanbegović nije bio dragovoljac... sad glumi većeg katolika od pape... i šteti Hrvatskoj - napisala je u odgovorima na komentare na Facebooku Šojat.

Hasanbegovića je također nazvala i 'manekenom', te kazala kako 'kape i razmetanja nisu nikoga nahranili'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 06:19