PALA JOŠ JEDNA OSTAVKA

Uzelac ne želi biti u Povjerenstvu jer je premijer podržavao Vican

 Tomislav Krišto / CROPIX

Slobodan Uzelac dao je ostavku na mjesto člana premijerova Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije znanosti i obrazovanja. U kratkom pismu premijeru poslanom prije sedam dana, Uzelac objašnjava razloge ostavke.

Oni su prije svega u premijerovoj javnoj podršci, po Uzelčevu mišljenju, lošeg stila vođenja Povjerenstva tijekom predsjedanja zadarske rektorice Dijane Vican, koju je Plenković donedavno podržavao “u svemu što radi”. Uzelac je nezadovoljan i premijerovom kritikom pojedinim članovima Povjerenstva jer su javno iskazivali nezadovoljstvo metodama rada Dijane Vican.

Osim Uzelca, kritike su iznosili Vedran Mornar, Pero Lučin i bivši član Povjerenstva Josip Milat, što im je premijer zamjerio.

Uzelcu nije dobro sjelo ni što premijer u srpnju nije prihvatio njegov prijedlog da Povjerenstvo razmotri obrazloženje Milatove ostavke (s obzirom na to da ga smatra najkompetentnijom osobom za kurikulum).

Slobodan Uzelac premijeru poručuje da je Povjerenstvo, u čijem je radu sudjelovao, moglo i moralo učiniti puno više te ga moli da ga oslobodi daljnjeg članstva.

Prema najavi premijera, slijedi transformacija Povjerenstva, a kritični članovi među njima ionako očekuju da će od premijera dobiti razrješnicu, koju je svojom ostavkom Slobodan Uzelac unaprijed izbjegao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:44