DRAMA U SLAVONIJI

VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA ILEGALNOG MIGRANTA IZ SIRIJE Kranom ga izvukli iz 20 metara dubokog bunara, a njegovi suputnici se razbježali po selu

Ilustracija
 Jakov Prkić / HANZA MEDIA

Ilegalni migrant, najvjerojatnije iz Sirije, upao je u subotu navečer u bunar dubok dvadesetak 20 metara u Bijelom Brdu. Iz bunara su ga živog izvukli osječki vatrogasci, javlja Glas Slavonije.

- U 21.19 sati dobili smo dojavu da je osoba upala u bunar negdje na polju u Bijelom Brdu. Dolaskom na mjesto intervencije vidjeli smo da je bunar dubine oko 20 metara, a u njemu smo zatekli osobu koja je davala znakove života. Pomoću krana s tehničkog vozila i opreme za spašavanje osigurali smo unesrećenu osobu, izvukli je iz bunara i predali liječničkoj ekipi Hitne medicinske pomoći – kazao je Franjo Junušić, operativni dežurni djelatnik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Navodno su četvorica migranata, kada im je prijatelj nastradao, trčala do prve prometnice kako bi zatražila pomoć. Kada su uspjeli zaustaviti automobil, jedan od njih obratio se vozaču na srpskom jeziku ispričavši što se dogodilo. Vozač zaustavljenog automobila, prema priči mještana bivši policajac, odmah je alarmirao policiju, no počela je padati jaka kiša pa su se četvorica prijatelja unesrećenog uspjela razbježati po selu.

Sreća u nesreći bila je što u bunaru nije bilo vode, a prema dostupnim informacijama još četiri ilegalna migranta uspjela su pobjeći. Pet osječkih profesionalnih vatrogasaca, koji su na teren izišli s dva vozila, intervenciju spašavanja završilo je u 22.40 sati, piše Glas Slavonije.

Iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave osječko-baranjske doznaje se da je kriminalističko istraživanje u vezi s ovim slučajem u tijeku, te za sada nema službenih podataka o tome državljanin koje zemlje je migrant koji je upao u bunar te koliko su teške njegove ozljede. Nema ni službenih podataka o tome jesu li ostale osobe koje su bile s njim uhvaćene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:25