KADROVIRANJE

VELIKE ROŠADE U ZDRAVSTVENOM SUSTAVU Vlada smijenila predsjedničina savjetnika i Karamarkova vjenčanog kuma, Prgomet dobio funkciju u HZZO-u

Tomislav Madžar, arhivska fotografija
 Goran Mehkek / CROPIX

Tomislav Madžar, posebni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za zdravstvo i sport, razriješen je s mjesta člana Upravnog vijeća u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Jedna je to od odluka koje je u četvrtak donijela Vlada na zatvorenom dijelu sjednice, a uz njega su razriješeni šef Upravnog vijeća Igor Nikolić te član Damir Eljuga. Novim predsjednikom imenovan je Renato Mittermayer, a članovima Eljuga i Nikolić. Ni potpredsjednik HDZ-a Josip Bilaver više neće biti predsjednik Upravnog vijeća u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Umjesto njega na to je mjesto imenovan dosadašnji član tog tijela Milan Vrkljan, dok su novi članovi postali Tihomir Majić i Igor Čikara.

HDZ-ov Drago Prgomet imenovan je, pak, članom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje gdje su napravljene najveće izmjene. Uz Prgometa su imenovani još i Stjepan Bačić, Diana Delić-Brkljačić, Tomislav Dulibić, Damir Bojčić te Edita Burčul, koja u HDZ-ovim kuloarima slovi kao osoba od posebnog povjerenja ministra Milana Kujundžića. Smijenjeni su članovi Ljiljana Vuletić, Dražen Grgurović, Zoran Vatavuk, Tomislav Šimičević, Damir Bojčić, koji je ponovno imenovan, te Milivoj Novak, inače vjenčani kum bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

U KBC Zagreb predsjednik je ostao Marijan Klarica, a novi su članovi Ivica Grgurević i Mladen Biruš. I u KBC Sestre milosrdnice ostao je isti predsjednik Slavko Orešković, dok su novi članovi Ivan Krolo i Ivan Savić. Razriješeni su Vladimir Bedeković i Krešimir Luetić, koji je, pak, imenovan članom Upravnom vijeća u KB Merkur. Tamo je razriješena Dragica Soldo Jureša te članovi Boris Brkljačić i Mario Puljiz. Brkljačić je, pak, postao novi predsjednik Upravnog vijeća, dok je za još jednog člana imenovan Ivan Milas.

U KB Dubrava razriješen je predsjednik Zlatko Vlajčić te članovi Tomislav Ćorić i Miroslav Vukić, dok je novom predsjednicom imenovana Grozdana Perić, a članicama Veronika Laušin i Irena Jukić.

U HDZ-u kažu kako je po novim imenovanjima vidljivo da ih je dio iz HDZ-a, a neki i iz Hrvatske zore, bivše Kujundžićeve stranke, poput Biruša i Savića, te da su smijenjeni kadrovi bliski Karamarku. U HDZ-u se priča kako je u KBC-u Sestre milosrdnice kandidatkinja za ravnateljicu Diana Delić Brkljačić, a za šefa KB-a Dubrava Darko Chudy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:41