'NE DAMO TITA'

VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ S PROSVJEDA NA TRGU MARŠALA TITA Brojni građani se pobunili protiv mijenjanja imena trga, stigli i brojni političari, uglednici

 Goran Mehkek / Hanza Media

Nekolio stotina građana okupilo se na zagrebačkom Trgu maršala Tita, kako bi poslali poruku kako se tom trgu ne smije mijenjati ime. Organizatori skupa, a to su Antifašistička liga RH i još nekoliko udruga civilnog društva, istaknuli su da je Tito jedan od posljednjih simbola pobjede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svjetskom ratu.

- Vjerujem da svi znamo danas da postoje linije s kojih se ne ide i postoje crte s kojih se ne uzmiče. Ta je crta ovaj Trg koji ime maršala Tita nosi to ime 71 godinu i nosit će ga barem još 10 puta toliko - rekla je okupljenima ispred Hrvatskog narodnog kazališta Snježana Banović, kazališna redateljica, i izazvala snažan pljesak okupljenih.

Na skupu je bio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je rekao kako je naša zemlja snažno utemeljena na antifašizmu i da tu ne smije biti nikakvih sumnji. No, dodao je kako naša zemlja trenutno ima više problema od primjene imena trga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:16