MOGUĆA KANDIDATKINJA HDZ-a

VELIKI POVRATAK 'KNINSKE KRALJICE' Josipa Rimac opet želi u izvršnu vlast svog grada: 'Pobjeđujem 11 godina, tako će biti i na lokalnim izborima'

 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Šef HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić kazao je da nema nikakvih razloga zašto Josipa Rimac ne bi bila kandidat te stranke za gradonačelnicu Knina te da će svi njihovi kandidati za liste, načelnike i gradonačelnike biti poznati tijekom veljače.

Iako na lokalnoj i državnoj razini ima dosta oponenata u HDZ-u, teško da će se itko od njih suprotstaviti povratku bivše gradonačelnice Josipe Rimac u izvršnu vlast. Knin je hadezeovcima sveto tlo, a ona je tamo alfa i omega, piše ŠibenikIN.

- Polako, nigdje nam se ne žuri. Friško su bili blagdani pa ću još malo guštati u tom veselom ozračju, a onda idemo dalje. Kninski HDZ vodim 11 godina i u tom razdoblju dobili smo sve izbore, od onih za mjesne odbore, do predsjedničkih ili izbora za parlament Europske unije. Tako ćemo dobiti i lokalne izbore koji slijede – rekla je Josipa Rimac o povratku na čelo Knina što je prema svemu sudeći gotova stvar.

Rimac je bila na čelu Knina punih deset godina, a prvi od dva i pol mandata preuzela je s 25 godina kao najmlađa hrvatska gradonačelnica otkako je višestranačja. Nakon parlamentarnih izbora održanih krajem 2015. godine postala je zastupnicom u osmom sazivu Hrvatskog sabora koji je nakon neuspjelog političkog eksperimenta HDZ-a i Mosta ubrzo raspušten. Vratila se u Knin pripremajući teren za svoj veliki povratak, piše ŠibenikIN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:02