AFERA

VESNA PUSIĆ O UGOVORU I 300.000 KUNA Plaćali smo tajnicu, a sad taj posao radi dvoje ljudi

Govoreći o Milanoviću, rekla je kako svi u ovom kvartu vole nabrijane nacionalne osjećaje 
 REUTERS

Aferu s isplatom oko 300.000 kuna administrativnoj tajnici Ministarstva vanjskih poslova za koje državna revizija tvrdi da su nezakonito isplaćeni HNS-ova bivša šefica Ministarstva Vesna Pusić objasnila je gostujući u emisiji na N1.


Taj ugovor nije nikakva greška jer ljude treba platiti za posao koji rade, procijenila je Vesna Pusić: “Taj posao u kabinetu danas radi šest ljudi, a kod mene su radile tri osobe. Ta žena je prvoklasna osoba koja je izvan svojeg radnog vremena radila stvari koje nisu u opisu njenog radnog mjesta”, rekla je Pusić za koju je ta afera konstrukcija, “pokušaj da se ljudima kojima se nema naći ništa nađe nešto i uvali ih se u isto blato u kojem se koprca većina političara i kaže: ‘Vidiš, svi su isti’.”


No, Pusić tvrdi da nisu svi isti: “Angažirali smo je da preko posla i nakon posla radi stvari koje su izvan njenog opisa. I apsolutno je za to treba platiti. Rade se ‘škandal maheri’ koji ne znaju drukčije opravdati činjenicu što su u osam mjeseci upropastili zemlju, doveli tu ekipu na vlast koja je zaista katastrofa. Ta ista revizija prijašnjih godina ništa o tome nije govorila. Pronađite nešto meni, a ne brate, da se iživljavate na tajnici koja je pristojna i radi.”


Branila je i eskapade šefa SDP-a Zorana Milanovića i njegove izjave o srpskoj vlasti kao šaci jada. Te je izjave doživjela tek kao povišenu atmosferu u kampanji, diskurs koji u normalnim uvjetima nije primjeren. “Nisam sigurna da su te izjave baš loše sjele susjedima. Svi vole to, naročito u ovom kvartu. Svi vole nabrijane nacionalne osjećaje, to svi smatraju da im nosi poene. Ali kad se stvari slegnu, treba zaista raditi posao. Ja bih tu vrstu emocija, kad se radi o kampanji, završila sa samom kampanjom.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:08