RAT VODITELJA

VIDEO: BOSANSKI VODITELJ POSVETIO ČAK 10 MINUTA ŠPRAJCU Pogledajte što je sve izgovorio novinaru RTL-a: 'Znaš li ti što znači tvoje ime na bosanskom?'

 screenshot Youtube, RTL

Novinar i voditelj FACE televizije Senad Hadžifejzović večeras je u Centralnom dnevniku uzvratio "udarac" novinaru hrvatskog RTL-a Zoranu Šprajcu, poručivši kako mu je žao što se "isprsio da brani predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović", prenosi Dnevni Avaz.

- Žao mi je, vjerujte mi, što je to učinio. Simpatičan je voditelj, cijenim neke njegove lucidnosti i hrabrosti. Časno je branio predsjednicu - režimski ljigavo, a novinarski udvornički. Bilo je tu prostora i da se malo zaštiti novinar. Ja bih Šprajca sigurno, ali sigurno zaštitio, najiskrenije - rekao je Hadžifejzović.

Istaknuo je kako njegova i Šprajcova novinarska karijera nisu ni slične.

- Ja sam novinar od 12. godine, a Šprajcovi novinarski počeci, po vlastitom priznanju, datiraju iz 1986. godine, kada je na Radio Brodu vodio emisiju narodnjaka i ispunjavao želje... - kazao je Hadžifejzović. Ako bih ja sad odgovorio na isti način, nastavio je Hadžifejzović, onda bih ispao glup k'o Šprajc.

- Ne bi bilo duhovito da ja, naprimjer, na hrvatski ili bosanski prevodim prezime Šprajc. Jedno od značenja na hrvatskom jeziku Šprajc znači podupirač, može i drveni podupirač, u prevodu na bosanski to znači kloc - rekao je Hadžifejzović. - Što se tiče Trumpa, utrampi ovo: Pozovi me u svoju emisiju, ali uživo, direkt i face to face, da ti utrampim, objasnim i pošprajcam - poručio je Šprajcu Hadžifejzović.


Senad Hadžifejzović, Centralni dnevnik 9.12.2016. by dekaavram

Do verbalnog obračuna dvojice TV voditelja došlo je nakon što je Hadžifejzović iznio niz komentara na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ponukan njenim izjavama o "radikalnom islamu u BiH", na što je Šprajc u emisiji "RTL Direkt" stao u njenu obranu.

- Dakle, nema što, voditelj i pjesnik, duhovit kao stećak, fin kao Trump. Pa kad se drugi put požalite na loš humor u ovoj emisiji, kojeg nekad stvarno ima, sjetite se kakav humor moraju gledati Bosanci, inače čuveni po humoru na svoj račun. Ali kako ni Bosna nije što je bila nekad, što bi humor bio - rekao je, između ostalog, Zoran Šprajc, piše Dnevni Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 23:42