GRAĐANI OGORČENI

VIDEO: DRAMATIČNA DELOŽACIJA NA ČRNOMERCU Specijalci u akciji, Hitna pomoć odvela jednu osobu, uhićeni saborski zastupnici!

Ilustracija: Hoće li novi Zakon stati na kraj deložacijama?
 Screenshot / Facebook

Aktivisti Živog zida od jutra pokušavaju spriječiti deložaciju obitelji Štrok na zagrebačkom Črnomercu, no situacija je eskalirala i rezultirala uhićenjima, između ostalog i saborskog zastupnika Branimira Bunjca, no ubrzo je pušten.

Kao što je najavljeno na Facebooku, od 7 sati ujutro traje deložacija obitelji Štrok prema sudskom nalogu, no aktivisti Živog zida pokušali su spriječiti policiju da dođe do njihove obiteljske kuće.

Velik broj policajaca izašao je na teren i krenuo s uhićenjima. U jednom trenutku došlo je do intervencije Hitne pomoći te je jedna osoba, koju su policajci pokušali izvući iz grupe koja tijelima brani ulaz u kuću, odvezena na nosilima u vozilo, piše RTL.

Prije pola sata Živi zid je na Facebooku objavio da je sprečavanje deložacije u Motovunu uspjelo, no u Zagrebu nije. Kako se razvija situacija možete pratiti užvio na njihovom Facebooku.

Ivan Pernar je na svom profilu objavio prekršajnu prijavu o remećenju javnog reda i mira, a na videu se može vidjeti i uhićenje Ivana Vilibora Sinčića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:33