TEŠKO GLEDLJIVO

VIDEO, FOTO: POŽAR JE OSTAVIO BOLNU PUSTOŠ Snimka dronom i fotografije naših reportera pokazuju apokaliptične prizore spaljene zemlje i gustog dima...

 
 HANZA MEDIA/St Dron/Facebook

Najveći požar u novije vrijeme buknuo je u ponedjeljak 42 minute nakon ponoći u Tugarama. Potpomognut jakim vjetrom zahvatio je Srinjine, potom Podstranu, Jesenice i Strožanac, a dolaskom noći je preko tri gradske četvrti - Karepovca, Kile i Mejaša napao i Split.

Na požarištima oko Splita su izgorjele brojne kuće, neke su nagorjele, kao i gospodarski objekti i automobili. Dio stanovništva noćas je samovoljno napustio domove u ugroženim područjima, a smještaj su im pružili brojni Splićani koji ih primaju u svoje domove.

Snimio čitatelj/Slobodna Dalmacija

Vatrogasci su nadljudskim naporima tijekom noći u Strožancu i Podstrani odbijali vatru od kuća, ali vjetar je bio nemilosrdan i zajedno s plamenim jezicima zahvatio sve što se našlo na putu.

Snimio čitatelj/Slobodna Dalmacija


Nebo nad Splitom još uvijek je sivo i nepregledno, baš kao i zrak kojim leti pepeo i sve je teže disati.

Snimka dronom objavljena na Facebooku prikazuje teško gledljive scene koje je požar ostavio za sobom. Područje nadomak Splita više se ne zeleni, ostala je samo spaljena zemlja iz koje ponegdje tinja vatra ili suklja gusti dim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:51