'NISU MI POTREBNE KAMERE'

VIDEO: JUNAČKI POTHVAT BIVŠEG KOŠARKAŠKOG EUROPSKOG PRVAKA 'Ne znam zašto se od svega radi velika priča, a druga je stvar što je lik lud...'

 
 Facebook

Senjska bura, pokazala se velikom nepoznanicom za izvjesnog žitelja Dubaija Wissama, koji se unatoč upozorenjima lokalnog stanovništva, ipak upustio u avanturu. I zapeo prije nego je i mislio, odnosno, orkanska bura ga je zajedno s motorom “položila” na asfalt magistrale. Sve je snimio i javno objavio, međutim, pitanje je kako bi se prošao da u konačnici iz kolone “prolaznika” jedan nije zaustavio i pomogao mu ustati na noge. Riječ je o Aramisu Nagliću, aktualnom treneru košarkaša Zadra, članom srebrne reprezentacije Hrvatske na Igrama u Barceloni.

- Ne znam zašto se od svega pravi nekakva velika priča, jer držim kako je dužnost svakoga od nas koji se nalazimo na cesti, pomoći onome tko treba pomoć. Nemam se namjeru zbog toga nešto posebno isticati, nisu mi potrebne kamere i objektivi. Druga je stvar što avanturizam čovjeka kojem sam pomogao da se digne s asfalta ili uspravi motocikl, mogu nazvati i ludošću. Je, na onakvoj buri krenuti prema Dalmaciji, ne može baš svatko - veli Aramis Zadarskom.hr, koji je unatoč opiranju, doista, opravdao ulogu “mušketira”.

U konačnici, kako kaže, nije ni pitao ime ni prezime lika s asfalta.

Iz perspektive čovjeka koji je “avanturista” upozorio, moglo bi se kazati, “kud te je vrag nosio na orkanskoj buri?”

- Nisam tako razmišljao, ali sam se kasnije zamislio, u redu je ako to tog čovjeka zabavlja vozikati se u otežanim uvjetima, ali, čovječe, nemaš pravo ugrožavati sebe i druge oko tebe! Sad je sve prošlo, bez nekih velikih posljedica. Jedina šteta su puknuti nogari na njegovu motoru... Uspio sam mu pomoći da se stabilizira, donio mu neko krzno kojim je obložio sjedište i rekao mu “okreni se u drugom smjeru, prema Dalmaciji nećeš tako lako doći jer bura koja klizi niz Velebit sve je samo ne opcija za promet motociklom!” Srećom, poslušao me - s olakšanjem će Naglić, kojem su nedugo nakon susreta s avanturistom iz Dubaija počele stizati SMS poruke.

- Svima sam odgovorio na isti način “pustite to, nije riječ o nikakvoj hrabrosti nego obvezi u prometu!” Kasnije su mi rekli da se cijela akcija “rastrčala” po društvenim mrežama. Iskreno, nisam gledao ništa od toga, nego su mi pričali da je “lik” sve snimao kamerom koju sam vidio na njegovoj kacigi. Očito je sklon tome da ga se pita “kud si krenuo, kume?”

Onda se čovjek koji se borio sa senjskom burom oglasio na društvenim mrežama, otprilike ovako...

- U Hrvatskoj se borim s majkom prirodom zadnja tri dana. Kiša, snijeg, vjetar! Prije toga me jedan čovjek upozorio da na ovim području puše vjetar kakav u svijetu ne postoji. Rekao sam sebi “ovaj nema pojma što sam sve prošao, vozeći se Patagonijom, Australijom i pustinjom Gobi”. Morao sam pobjeći u unutrašnjost gdje me dočekao snijeg. I to je puno bolje - zaključio je stanovnik Dubaija, koji je dobro prošao, ali nam takvi na našim cestama nisu potrebni.

Sigurniji smo dok su takvi na pustinjskom pijesku... Svojedobno, su se još u vrijeme bivše države, na Jadranskoj magistrali održavale biciklističke utrke, na kojima su sudjelovali i vozači iz beogradskog Partizana. Oni su “u isti koš” smjestili našu buru i njihovu košavu, ne razmišljajući da senjska bura puše na “refule”, pa se jednostavno opustili i prepustili snazi vjetra. Čim je bura na trenutak utihnula, svi su odreda “zaplovili” asfaltom. Takva je ta naša bura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:00