DRAMA NA GRANICI

VIDEO: KAKO SU SE MIGRANTI POKUŠALI PROBITI U HRVATSKU Pobjegli srpskim policajcima i pojurili preko polja, no tamo su ih čekale hrvatske marice...

 Nikola Patković / HANZA MEDIA

ŠID - Više od stotinu izbjeglica danas je pokušala probiti barikadu srpske policije na granici s Hrvatskom kod Šida, a nakon što nisu uspjeli, pokušali su izvesti proboj preko njive.

Skupina od oko 13 izbjeglica iz Afganistana i Pakistana nalazila se na graničnom prijelazu Šid još od nedjelje ujutro, a namjera im je bila probiti se na teritorij Hrvatske.

Danas su oko 14 sati pokušali srušiti ogradu na srpskoj strani granice, a potom su pojurili preko njive prema hrvatskoj strani, gdje ih je čekala hrvatska policija s desetak marica.

Hrvatski policajci zapriječili su put migrantima, koji su odustali od daljeg pokušaja proboja i vratili se na srpsku stranu prijelaza Šid. Potom je dio migranata ponovno krenuo prema Hrvatskoj, no u konačnici su odustali.

Oko 15,30 sati migranti su zajedno krenuli prema željezničkoj stanici u Šidu, gdje će se ukrcati na vlak koji će ih vratiti u Beograd.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović izjavio je da na državnoj granici kod Tovarnika nema nikavih problema te nisu zabilježeni pokušaji ilegalnih prelazaka u Hrvatsku.

- Granica je u potpunosti sigurna i promet se preko graničnog prijalaza Tovarnik odvija normalno. Kada je riječ o skupini migranata koja želi ući u Hrvatsku, nismo imali pokušaja ilegalnih prelazaka, kazao je Džigumović i dodao kako je granica sigurna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:49