KAO NA FILMU

VIDEO Milovanović i Zver pokušali pobjeći iz zatvora. Razvalili vrata ćelije, svladali čuvara i obukli njegovu uniformu

Brzom intervencijom pripadnika Žandarmerije odmah su uhvaćeni i vraćeni u ćelije
 Arhiva Cropix

BEOGRAD - Član zemunskog klana Sretko Kalinić Zver , osuđen za atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića i Željko Milovanović , osuđen za ubojstvo Ive Pukanića , pokušali su jutros pobjeći iz Okružnog zatvora u Beogradu, priopćila je srpska Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, a javlja RTS.

Kalinić i Milovanović su, kako se navodi u priopćenju, u ranim jutarnjim satima pokušali pobjeći tako što su izašli iz svojih ćelija odvalivši vrata, savladali pripadnika službe osiguranja i iskočili kroz prozor u dvorište zatvora. B92 javlja da su uspjeli isjeći rešetke.

Blic piše da je opasni dvojac svukao zatvorsku uniformu sa čuvara, koga su savladali nakon što su razvalili vrata ćelija. Uniformu je potom obukao jedan od dvojice bjegunaca i u njoj, kroz prozor, na kome su razvalili rešetke, iskočio u dvorište, gdje su i Kalinića i Milovanovića zaustavili pripadnici Žandarmerije.

Brzom intervencijom Žandarmerije odmah su uhvaćeni i vraćeni u ćelije.

U tijeku je očevid koji će izvršiti beogradska policija, a o događaju su obavješteni predsjednik Višeg suda u Beogradu i tužitelj za organizirani kriminal.

Svi radnici službe osiguranja koji su radili na bloku gdje su bili smješteni Kalinić i Milovanović su suspendirani i protiv njih će se voditi disciplinski postupak, kao i kazneni postupak ukoliko se utvrdi da postoje elementi kaznenog djela.

Situacija u zatvoru je mirna i pod kontrolom, navodi se u priopćenju.

Kalinić je pravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine u Beogradu.

Milovanović je pred hrvatskim pravosuđem osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franića.

Inače, ponovljeno suđenje Sretku Kaliniću i Milošu Simoviću zbog niza ubojstava, otmica i drugih kaznenih djela koja su izvršili kao pripadnici zemunskog klana zakazano je za 27. veljače pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Simović i Kalinić u odsustvu su pravomoćno osuđeni na po 40 godina zatvora.

Podsjetimo, Sretko Kalinić je uhićen u Rakitju kod Zagreba početkom lipnja 2010. nakon što ga je teško ranio njegov kompanjon iz zemunskog klana Miloš Simović .

Simović je pak uhićen 10. lipnja u suradnji hrvatske i srbijanske policije prilikom ilegalnog prelaska granice.

Sud im je na njihov zahtjev dozvolio obnovu postupka. Kako je tijekom prvotnog procesa utvrđeno, Simović i Kalinić su zajedno sudjelovali u devet ubojstava, dizanju u zrak jedne tvrtke, kao i otmicama Suvada Musića i Milije Babovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:10