JADRANKINA POSLANICA

VIDEO: NOVO OBRAĆANJE TODORIĆEVE SESTRE 'Dajte se kanite haljina, gaća, cipela, torbi i svega. Trudite se svakog dana svijet učiniti boljim...'

 
 Screenshot YouTube

Jadranka Todorić, sestra Ivice Todorića, zadnja je dva dana postala zapravo neslužbena glasnogovornica obitelji te se obraća novinarima okupljenima ispred Kulmerovih dvora. Nakon što je jučer i prekjučer pokazivala znakove nervoze te se novinarima obraćala poprilično neprimjereno, danas je iskoristila priliku za još jedno obraćanje.

Nije bilo neugodnosti, no zato su okupljeni pripadnici sedme sile imali prilike čuti dosta neobičan monolog sestre vlasnika posrnulog koncerna .

'Da vas ne razočaram... Ja vas molim, trudite se svakog dana svijet učiniti boljim. I kad se probudite, odlučite to i kad idete spavati, samo razmislite jeste li to napravili. Nitko od nas ne može napraviti revolucionarna djela, ali ono koliko je u našoj mogućnosti..., počela je monolog Jadranka Todorić.

'Ako ja primjetim da je ova djevojka lijepa i da joj to kažem, pa već sam i tako svijet uljepšala. Hvala vam svima, doviđenja', kazala je Jadranka Todorić, a onda ju je novinarka pitala nedostaje li joj brat.

'Ne, jer je sa mnom. Jel vi volite nekoga?', pitala je novinarku, koja joj je odgovorila potvrdno. "Gdje je taj", pitala je dalje Todorić. "U Zagrebu", odgovorila je novinarka.

'A nije u vašem srcu?', upitala je Todorićeva sestra, na što je novinarka opet odgovorila potvrdno.

'Pa onda, jel vam može faliti netko tko je s vama? Nema šanse", rekla je Jadranka Todorić.

Uslijedilo je novo pitanje novinara.

'Gospođo, sutra dolazi vaš nećak Ante Todorić u Hrvatsku, jeste li se s njim čuli?'

'Ja se sa svojim nećakom ne trebam čuti, on je sa mnom uvijek, ma gdje bio. A ja vam svima od svega srca želim da vam nećaci budu upola kao što je moj, čovjek s najvećim srcem na kugli zemaljskoj'.

Uslijedilo je novo novinarsko pitanje.

'Mislite li da su oni zapravo krivi za ovo što im se stavlja na teret?'

'Ono što sam vam na početku rekla, a to je da svijet pokušate učini boljim, to je odgonetka. Sve se može. Sve se može oprostiti, ali uspjeh i pokušaj da budete drugačiji, to ne. I zato vam možda i nije dobar savjet moj s početka priče', kazala je Jadranka Todorić.

Novinar nije odustajao pa ju je upitao: 'Mislite li da se njima ima što oprostiti?'

'Ljudi ne mogu oprostiti, ja opraštam svima, svima, svakome. Unatrag, danas i unaprijed. Neka svakome Bog da, ne ono što je zaslužio, jer mnogi ne bi vjerojatno dobro prošli, nego samo najbolje. Vjerujte mi, to vam ne govorim zbog kamera, nego vam to govorim zbog vlastitog uvjerenja. I ne postoji čovjek na svijetu s kojim ja ne razgovaram, kojem sam učinila neku nepravdu. Sigurno nekom jesam učinila nepravdu, ali da bi namjerno učinila, mislim da bih umrla', rekla je Todorićeva sestra.

'Mislite li da je vaš brat mogao napraviti to sve što mu se stavlja na teret', bilo je novo pitanje novinara.

'Moj brat je sve napravio sa tri posto obradive površine u Hrvatskoj, imao je 30 posto prinosa poljoprivrednih u Hrvatskoj, to je recimo moj brat napravio. Sa tri posto poticaja je 30 posto napravio prometa, vi to nigdje niste napisali. Pa umjesto da tu čučite i starije tete intervjuirate, odite, posnimite kako izgleda Baranja danas, kako izgledaju Agrolaguna, svaki trs stoji na svom mjestu, sve je kako treba. Pa dajte ljudi, ja vas sve molim, idite i naslikajte jedan put, ne kažem da je itko u svijetu napravio sve najbolje, ali već da se trudite napraviti.. tragovi njegovog truda se vide, a vi nitko o tome ne zborite, a to je ružno. Vi ste sigurno nekom razbili glavu ili koljeno nekad u životu, možda ne vi ali vidjeli ste i znate da to postoji i onda bute sam to slikali a ne što je taj dobro napravio jer je bio dobar, tako da vas doista pozivam na dobrotu i na pokušaj da svijet napravimo boljim', kazala je Jadranka Todorić.

Novinari su je zatim priupitali kako to da njenom nećaku treba toliko puno vremena da dođe do Zagreba?

'Ja ne znam tko vam daje informacije, onda njega pitajte, ja ne znam tko vam daje informacije. A šta bi vi mom nećaku kad bi on došao, šta bi vi? Njega slikali? On je jedan prekrasan čovjek. Ako ćete o njemu pisati kao o lijepom čovjeku, onda pitajte ljude kojima je pomogao, kolike je liječio, kolike je vozio.. neću ja o tome govoriti, vi ste pozvani da svijet učinite boljim', kazala je.

'Ja ne znam što im se stavlja na teret, ja vam se ne bavim optužnicama, ja samo znam što sam vidjela u životu, da sam vidjela, dokle oko seže, da je sve bilo na svom mjestu i napravljeno kako treba. Tko je od vas zaslužan za ijedno radno mjesto u ovoj državi, da ste nekom omogućili da to radi? Da sam ja zaposlila jednog čovjeka, vi jednog i svi ovdje tako, bilo bi 10 zaposlenih ljudi. A kad netko zaposli puno više od 10 ljudi, onda je to krimen", odgovorila je protupitanjem Jadranka Todorić.

Novinare je zanimalo i koliko je teško doći u dvorac koji je sad praktički pod opsadom policije?

"Ma ko vam šiša dvorce, dragi dečec moj, pa kaj je vama? To je samo za ove koji vole fotografirati. Moj brat je do 50. godine spavao u krevetu koji je kupio moj otac i nije bio lošiji ni bolji čovjek nego danas, pa dajte se kanite haljina, gaća, cipela, torbi i svega. Još jednom ponavljam i sad moram ići, ali učinite svijet boljim i pitajte se navečer prije spavanja. Hvala i doviđenja", zaključila je sestra Ivice Todorića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:53