BLAŽENKA DIVJAK

VIDEO: PRVI JAVNI ISTUP KANDIDATKINJE ZA MINISTRICU OBRAZOVANJA 'Treba ponoviti natječaj za voditelja kurikularne reforme'

Blaženka Divjak
 HRT

ZAGREB - Blaženka Divjak, HNS-ova kandidatkinja za mjesto ministrice obrazovanja prvi put se obratila javnosti, blizu sjedišta HNS-a, javlja N1.

- Prije svega mislim da je obrazovanje zaslužilo da se depolitizira. Najprije to, a onda projekti koji će biti važni ne za jednu stranku, ne za neke osobe, nego projekti koji će biti važni za našu djecu i buduće generacije", navela je Divjak prioritete ukoliko zaista postane ministricom znanosti i obrazovanja.

Kada je taj resor u pitanju najviše se govori o kurikularnoj reformi i spornom natječaju na kojem je izabrana nova voditeljica Ekspertne radne skupine Jasminka Buljan Culej.

- Mislim da kurikularna reforma nema alternative, a o procesima ćemo ako prođe sve ovo i ako se dogovor pozitivno završi. Onda ćemo imati odgovor i na ta pitanja, rekla je Divjak.

Komentirala je i pitanje oko natječaj za novog voditelja ili voditeljicu Ekspertne radne skupine.

- Naravno da treba novi natječaj, ali prije toga treba i dosta stvari provjeriti. Depolitizacija prije svega i rad koji će imati koristi za sve, a ne samo za neke, istaknula je Divjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:10