NESUGLASICE

VINKOVAČKI HDZ UZ ŽUPANA GALIĆA 'Kanal Dunav-Sava ne treba koristiti za dnevno-politička razračunavanja nezadovoljnika lokalnih sredina'

Božo Galić
 Vlado Kos / Hanza Media

Kanal Dunav-Sava nije projekt župana ni Vukovarsko-srijemske županije, nego jedan od četiri-pet kapitalnih nacionalnih projekata i kao takvog ga treba promatrati, a nikako se njime ne treba koristiti za dnevno-politička razračunavanja nezadovoljnika lokalnih sredina, izvijestili su iz vinkovačkoga HDZ-a.

U vezi s nedavnim istupima predsjednika vukovarskoga Gradskog odbora HDZ-a Damira Barne i gradskih čelnika te Gradskog vijeća, koji su rekli da je "izgradnja kanala Dunav-Sava agresija na Vukovar" i da je "bojišnica sa županijom otvorena", a kojima se neprimjereno i bez argumenata napada župana Božu Galića, vinkovački Gradski odbor HDZ-a daje punu potporu županu, navodi se u priopćenju.

S obzirom na to da su "medijski napadi koincidirali s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara", iz vinkovačkoga HDZ-a, čiji je član i župan Božo Galić, poručuju kako nisu smatrali primjerenim prije odgovarati na napade i stalne prigovore da u Vukovar kao sjedište Vukovarsko-srijemske županije nisu preseljena sva sjedišta podružnica državnih tvrtaka i ustanova te županijskih odjela i tvrtaka.

"Podsjećamo da najveći dio njih ima sjedište u Vukovaru (da je nedavno ukinut i Općinski sud u Vinkovcima i postao Stalna služba Općinskoga suda u Vukovaru), a da su Vinkovci zemljopisno, prometno središte županije i najveći grad naše županije, koji je i u Domovinskom ratu dao svoj doprinos kao 'Vrata Hrvatske', pa je valjda primjereno da jedan dio institucija ima svoje sjedište u Vinkovcima. Nismo osporavali Vukovar kao administrativno sjedište županije ni naziv vukovarsko-srijemska, premda su u gotovo svim drugim županijama najveći gradovi i sjedišta županija. Imamo i primjera da županija nosi naziv po dva najveća grada, što s Vinkovcima nije slučaj", ističe se.

Iz vinkovačkoga HDZ-a poručuju kako će se, kao i do sada, zauzimati za ravnomjerni razvoj županije kao cjeline te Vinkovaca, Vukovara i svih drugih gradova i općina, bez isključivosti i podjela, na temeljima dogovora i zajedništva, a dosadašnji način komuniciranja i optuživanja pripadnika iste stranke putem medija smatraju neprihvatljivim te misle kako se mogući problemi moraju rješavati na razini stranačkih tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:06