ODLUKA DONESENA

VLADA RH ĆE NABAVITI LIJEK ZA OBOLJELU DJECU IZ KLAIĆEVE Lijek Dinutuximab beta Apeiron bit će plaćen novcem iz državnog proračuna

 Ranko Šuvar / CROPIX

Ministarstvo unutarnjih poslova RH priopćilo je u četvrtak kako pozdravlja svaku humanitarnu inicijativu i plemenite motive sindikata policije za skupljanje novca potrebnog za liječenje djece u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, ali i podsjećaju kako je Vlada RH na jučerašnjoj sjednici već prihvatila Zaključak o promptnom djelovanju glede nabavke lijeka za male pacijente iz Klaićeve bolnice.

"Ministarstvo unutarnjih poslova RH će rado pozvati na sudjelovanje i pridružiti se svakoj akciji koja ima sličan karakter, međutim, smatramo potrebnim izvijestiti kako se u rješavanju ovog slučaja ne radi o nedostatku novca ili nedostatku volje od strane nadležnog Ministarstva zdravstva ili Vlade RH za rješavanje ovog pitanja.

Upravo suprotno, Vlada RH je vodeći brigu o tome što je u najboljem interesu pacijenata na jučerašnjoj sjednici usvojila Zaključak o promptnom djelovanju glede nabavke lijeka za male pacijente iz Klaićeve bolnice uz odgovarajući model financiranja", ističe se u današnjem priopćenju MUP-a RH.

"Od velike je važnosti i što, sukladno zaključku, Povjerenstvo Ministarstva zdravstva treba razmotriti sve okolnosti o opravdanosti primjene lijeka koji je još uvijek u ranoj fazi primjene, a odluke o tome trebaju biti donijete za svakog pacijenta individualno", dodaje se u priopćenju MUP-a.

Iz MUP-a naglašavaju kako "niti u jednom trenutku nije bilo upitno da će se lijek osigurati u slučaju u kojem je on medicinski indiciran".

Vlada RH: Iz državnog proračuna bit će osiguran sav potreban novac za nabavku lijeka

Iz Vlade RH su i danas potvrdili kako će iz hrvatskog državnog proračuna biti osiguran sav potreban novac za nabavku lijeka Dinutuximab beta Apeiron oboljeloj djeci, za koju se utvrdi da je lijek indiciran, vezano za inicijativu Sindikata policije za prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od visokorizičnog neuroblastoma.

"Sav potreban novac bit će osiguran iz državnog proračuna", istaknuli su iz Banskih dvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:19