IZVAN SVAKE PAMETI

Vlasnik Velebitskog piva: Pankeri i rokeri su pokrenuli pedofiliju i homoseksualizam. Ne dam im novac!

Vlasnik Velebitskog piva homofobnim pismom odbio sponzorirati festival mladih alternativaca u Velikoj Gorici koji se, među ostalim, bori i protiv pedofilije

ZAGREB - Ma nije moguće. Ovo je nekakva podvala. Nemoguće da nam je to odgovorio - u šoku su bili predstavnici mreža udruga G.A.S. (Gorička alternativna scena) , Underground hip hop VG i Punk protiv pedofilije nakon što su na mail dobili odgovor Karla Starčevića, vlasnika pivovare Ličanka.

Obožavaju pivo

Udruge su u prosincu namjeravale organizirati zajednički festival alternativne glazbe u Velikoj Gorici koji je trabao trajati dva dana. Nisu imali sponzora pa su se molbom obratili Pivovari Ličanka, jer njihov najveći brend, Velebitsko pivo, jednostavno obožavaju.

No, umjesto diplomatske odbijenice, vlasnik i direktor pivovare Karlo Starčević, putem maila, dao im je “košaricu” na prilično nediplomatski način.

U njegovu odgovoru, dakle, stoji: “Poštovana, puno hvala na Vašoj ponudi. Moje pitanje je tko je počeo sa pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje. Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega. Mislim da sam Vam sve rekao. Sa poštovanjem, Karlo Starčević”.

‘Nisam pretjerao’

- Nismo mogli vjerovati. No, uskoro smo se počeli smijati njegovu odgovoru. Očito nije shvatio o čemu se radi. Ne možemo vjerovati da čovjek može imati tako zadrto razmišljanje. Pa mi smo mu glavna klijentela. Naravno, od tog maila u bojkotu smo Ličanke i Velebitskog piva. Doista nismo mogli vjerovati da je on vuk koji će nas pojesti - objašnjava i smije se Vedrana Klarić, predsjednica Udruge G.A.S.

Starčeviću su se, tvrdi ona, javili u najboljoj namjeri, no takav njegov odgovor, pun rasizma i homofobije, nisu očekivali.

Nazvali smo Karla Starčevića da nam prokomentira vlastiti mail.

- Nemam ja tu što komentirati. Dvije trećine mladih hoće sponzorstvo, a ne žele uprljati svoje ruke radom - počeo je Starčević.

- Ali niste li pretjerali u tvrdnji da su pankeri i rokeri počeli s pedofilijom i homoseksualizmom? - pitamo ga.

Ganga i tamburaši

- Ja se ne želim spuštati na njihovu razinu. Moja je razina na zavidnoj visini - odgovorio je i nastavio: - Ma slušajte vi mene, ja nisam rasist. Ali zašto, pobogu, nisu organizirali neki, recimo to tako, tamburaški koncert ili hercegovačku gangu, jel’ tako? Zašto bih ja uživao u nekakvom afričkom rocku, koji ni po kakvoj vezi ne pripada hrvatskoj tradiciji i hrvatskom narodu.

- Mislite li da vam podmeću? - nastavljamo.

- Nego što nego da podmeću. Kao što sam napisao, previše je humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega - rekao je.

Osim u poslu s pivom, Starčević se okušao i kao političar.

U lipnju ove godine sa svojom je nezavisnom listom pobijedio na mjesnim izborima u Pazarištu, koje je bilo jaka HDZ-ova utvrda.

I u pokušaju da mladi alternativci dobiju njegovo sponzorstvo smatra da je politika uplela svoje prste.

- Znam ja tko je njih poslao da me provociraju. Poslali su ih oni koji ne vole Hrvatsku. A ja sam na to slab. Moja jedina mana je to što obožavam svoj narod.

‘Neka zovu Šterna’

- Zar ne mislite da su vam se javili isključivo zato što obožavaju vaše pivo? - pitamo ga.

- Ma meni je to drago čuti. Ja sam mnogo koncerata sponzorirao, ali ova grupacija ljudi nije spomena vrijedna. Neka zovu Davora Šterna. On je stari roker. I, još bolje, on je predsjednik Nadzornog odbora Ine. Neka ih on sponzorira - završio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 15:44