POLITIČARI NA KONCERTU

VOJNIM GLISERIMA NA BRIJUNE Ljuština: Sve je to vojsci plaćeno!

Koncert Rade Šerbedžije na kojem su nastupili Miroslav Tadić, Vlatko Stefanovski, braća Teofilović i Antun Stašić u tvrđavi Minor na Malom Brijunu u nedjelju su došli poslušati i brojni hrvatski političari
 Srećko Niketić/CROPIX

Koncert Rade Šerbedžije na kojem su nastupili Miroslav Tadić, Vlatko Stefanovski, braća Teofilović i Antun Stašić u tvrđavi Minor na Malom Brijunu u nedjelju su došli poslušati i brojni hrvatski političari. I dok je Duško Ljuština sa svojim gostima stigao u vojnom gumenjaku u pratnji dvojice vojnika u maskirnim odorama, dio političara snašao se i s “običnijim” prijevozom. Tako su se potpredsjednica Vlade Milanka Opačić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović te SDP-ov potpredsjednik i bivši ministar prometa Zlatko Komadina s Velog na Mali Brijun prevezli brodicom koja pripada nadzornoj službi Nacionalnog parka Brijuni.

- Jučer se pokvario brod Krasnica koji je trebao prevoziti goste, pa su angažirana dva vojna glisera, dva naša glisera, brod Kristina iz Fažane i Brijunka - ispričao nam je Ljuština. Kaže kako su šest puta saobraćali na relaciji Mali-Veliki Brijun, te da je Kristina plovila dva puta.

- Išao sam prvi u gliseru kako bih koordinirao ostale, jer su zbog velikih valova brodovi morali pristajati u veliku luku, a ne na uobičajeni mol. Nema tu ništa neobično, i ranijih godina smo surađivali s vojskom i koristili njihove glisere za potrebe Teatra. Sve je to vojsci plaćeno i o svemu se vode dnevnici - kazao je Ljuština.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:39