ČOVJEKOV NAJBOLJI PRIJATELJ

VUČJAK TIMI SPASIO OSJEČKU OBITELJ Prvi je osjetio vatru kod susjeda i spriječio katastrofu: 'Sjedili smo mirno i večerali, ništa nismo ni slutili'

Ilustracija
 HANZA MEDIA

Nešto iza 20 sati u utorak zapalio se dimnjak na obiteljskoj kući u Psunjskoj ulici u Osijeku. Samo zahvaljujući susjedovom psu, vučjaku Timiju, spriječeno je širenje vatre na cijelu kuću, piše Glas Slavonije.

- Sjedili smo mirno i večerali kada je došla susjeda i rekla da nam suklja plamen iz dimnjaka. Mi nismo ništa u kući primijetili. Da nije bilo susjedovog psa tko zna kako bi sve završilo. Timi nas je spasio - kazala je Maja Brumec.

Susjed Tomislav Novačić kaže da je njegova supruga izašla iz kuće s psom kada se Timi uznemirio.

- Otrčao je do zida sa susjedom i uznemireno lajao. Supruga ga je pokušala smiriti kada je vidjela kako plamen izlazi iz dimnjaka susjedne kuće, pa je odmah otišla reći susjedima što se događa - rekao je Novačić za Glas Slavonije.

Pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek odmah su po dojavi u 20.23 sati pojurili na intervenciju, a dolaskom u Psunjsku 6 utvrdili su da se požar srećom nije proširio na kuću, već da gori samo dimnjak. Četiri profesionalna vatrogasca ostali su dežurati na mjestu događaja sve do dolaska dimnjačara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:43