ZATVORENA CESTA KISTANJE-KNIN

ZA VELIKI POŽAR KOJI SE JUČER PROŠIRIO PREMA NACIONALNOM PARKU KRKA OSUMNJIČENA DVOJICA MALOLJETNIKA 'Jedan je nagovorio drugoga da zapali...'

 
Arihva
 Nikša Stipaničev / HANZA MEDIA

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćene dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna osoba osumnjičena za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a druga za poticanje na počinjenje tog kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 21. kolovoza oko 14,15 sati u mjestu Radučić, Općina Ervenik, na poticaj drugoosumnjičenog, uporabom upaljača na otvorenom prostoru zapalio suhu travu neposredno uz željezničku prugu.

Potom se požar nekontrolirano proširio prema Nacionalnom parku Krka i tom prilikom ugrozio kulturno dobro i arheološko nalazište Burnum, te željezničku prugu i državnu cestu D-59 Kistanje-Knin.

Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

Požar je oko 21.20 sati lokaliziran, a nastala materijalna šteta će se naknadno utvrditi.

Neven Paškalin, načelnik Policijske uprave zadarske, potvrdio je da je tijekom ponedjeljka privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je izazvala požar, no nije davao više detalja, javlja Dnevnik.hr.

Prema njegovim riječima policija uzroke požara počinje istraživati tek nakon što on službeno bude ugašen, no dodao je da su policajci stalno na terenu uz vatrogasce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:57