KAKAV ROMANTIK!

ZALJUBLJENI ZAGOREC U AVANTURI ŽIVOTA 'Mnogi mi kažu da to nije dobra ideja, da će vrućine biti paklene, ali ja samo želim posjetiti suprugu na poslu'

 
 pregrada.info

Ivan Benc iz Pregrade odlučio se na avanturu života samo kako bi posjetio svoju suprugu koja radi u Vojvodini. Naime, Benc je odlučio biciklom pedalirati 500 kilometara od svoje kuće do Bačkog Gradišta kako bi vidio svoju dragu, javlja portal Pregrada.info.

Benc, koji je inače stolar, na svoje odredište bi trebao stići u petak.

– Zapravo mi je namjera proći tisuću kilometara, jer se biciklom želim i vratiti kući. No, vidjet ćemo prvo kako će proći put do tamo jer nisam nikakav profesionalni biciklist, a oprema mi je vrlo jednostavna. Drži me samo dobra volja i pozitiva – rekao je Benc za portal Pregrada.info.

Pregrađanin je svjestan da ga na putu čeka izrazito jak toplinski val koji meteorolozi predviđaju narednih dana. No, on se toga ne boji. Smatra kako u vožnji ipak neće biti tako vruće i sparno, a pripazit će i na prehranu te da pije dovoljno tekućine. Svjestan je kako u Hrvatskoj još nema dovoljno biciklističkih staza ni prometnih znakova koji bi upozoravali na bicikliste, ali to ga ne brine.

– Mnogi ljudi kažu mi kako to nije dobra ideja, ali ja ipak idem. Najbitnije mi je što mi žena daje veliku podršku i veseli se što ću ju posjetiti, iako, naravno, postoji doza straha zbog dalekog putovanja - kaže Benc koji će prvu dionicu puta proći s prijateljem Dragutinom Špiljakom, koji se inače profesionalno bavi biciklizmom.

– U slučaju da dođe do kakvih problema, Dragec mi je “joker zovi”, zbog svog dugogodišnjeg iskustva u biciklizmu - kaže Benc

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:29