ZAPELI PREGOVORI

Zbog loših odnosa sa Gradom Varaždinom, Davor Patafta odlučio podijeliti 450 otkaza i preseliti proizvodnju iz Varaždina

 CROPIX

VARAŽDIN - Nakon što su „zapeli“ pregovori između Grada Varaždina i kompanije T7 oko ugovora koje su Grad i T7 Grupa sklopili za vrijeme mandata bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, poduzetnik i vlasnik T7 Grupe Davor Patafta najavio je da će podijeliti 450 otkaza u svojim tvrtkama i preseliti proizvodnju van Varaždina.

Patafta je za ponedjeljak navečer sazvao izvanrednu skupštinu tvrtke T7 VIS, koja zapošljava 415 radnika, na kojoj je dat mandat Upravi tvrtke da podijeli otkaze i do 30. lipnja preseli proizvodnju van Varaždina, na područje "gdje su uvjeti odnosa s lokalnom zajednicom puno bolji". Patafta isto namjerava učiniti i sa tvrtkom Patting koja zapošljava 35 zaposlenika.

Doznali smo to od samog Patafte koji nam je rekao da više ne može i ne želi trpjeti „flagrantno kršenje i neizvršavanje ugovornih obaveza“ prema njegovim tvrtkama od strane Grada Varaždina i da je zato odlučio iseliti proizvodnju u neko drugo mjesto.

- Odnos Grada Varaždina prema T7 Visu kao lokalnom poduzetniku nije primjeren i T7 Vis neće pristati na nikakve ucjene gradonačelnika Habuša, nego će svoje interese i interese banaka i vjerovnika zaštititi na drugi način i sudskim putem - rekao nam je Patafta.

Odnos između novog gradonačelnika Gorana Habuša i poduzetnika Davora Patafte i njegovih tvrtki „zapeo“ je na ugovorima koji su sklopljeni između Grada i T7 Grupe u vrijeme mandata bivšeg gradonačelnika Čehoka. Radi se o ugovorima za kupnju zemljišta za poticanu stanogradnju, ugovora o suradnji u razvoju varaždinskog aerodroma i ugovoru o zbrinjavanju otpada u Pataftinom pogonu za mehaničko-biološku oporabu otpada. S obzirom da su zbog svih tih ugovora, zbog sumnje u nezakonitosti, Patafta i Čehok sredinom prošle godine uhićeni, novi gradonačelnik Habuš ih je dolaskom na vlast prestao ispunjavati dok se ne dokaže da su sklopljeni na zakonit način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:03