ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA

NA POMOLU OSTAVKA GLUNČIĆA ZBOG SRAMOTNE IZJAVE? Napao ga utjecajni HDZ-ovac: 'Izjava je nedopustiva, zaslužuje osudu svakog odgovornog čovjeka!'

Matko Glunčić (lijevo), Andro Krstulović Opara
 HANZA MEDIA

Je li ipak na pomolu ostavka državnoga tajnika Ministarstva obrazovanja Matka Glunčića, zbog izjave da su ispodprosječni rezultati naših učenika na međunarodnom PISA istraživanju takvi jer su u statistiku uzeta i djeca s posebnim potrebama i ona nacionalnih manjina?

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika i predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Andro Krstulović Opara objavio je na svom Facebooku poruku: - Izjava državnoga tajnika Glunčića bila je nedopustiva i omalovažavajuća te zaslužuje osudu svakog odgovornog čovjeka.

"Državni dužnosnici moraju biti svjesni posljedica izgovorene riječi. Stoga se nadam da će o izjavi državnog tajnika Glunčića saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, kojem sam na čelu, raspravljati već na sljedećoj sjednici", poručio je Krstulović Opara.

Potpredsjednica Odbora za obrazovanje Sabina Glasovac (SDP) ubrzo mu je istim kanalom uzvratila: "Drago mi je da je gospodin Krstulović Opara shvatio da spječavanje rasprave o odgovornosti Glunčića za diskriminatorne i sramotne izjave nema smisla i da povlači ručnu kočnicu. Štititi Glunčića pod svaku cijenu nanosi štetu državi, obrazovnom sustavu, ali još veću Vladi, HDZ-u pa i njemu samome u kandidaturi za gradonačelnika. Čekamo ostavku Glunčića da ne moramo i dalje inzistirati na njegovoj smjeni!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:31