UOČIO NEPRAVILNOSTI

NOVA FAZA KRIZE NA FILOZOFSKOM V.d. dekana, kojega dio djelatnika smatra smijenjenim, poništio ponovljene izbore za Studentski zbor

Filozofski fakultet V.D. dekana Željko Holjevac.
 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Obnašatelj dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta Željko Holjevac donio je u četvrtak Odluku o ponavljanju izbora za Studentski zbor Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su se održali 22. i 23. studenoga, a novi će se izbori održati 7. i 8. prosinca, objavljeno je na internetskim stranicama FF-a.

Holjevac je odluku donio pozivajući se na čl. 19., st. 7. Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te Odluke Izbornoga povjerenstva za provođenje ponovljenih izbora o poništenju ponovljenih izbora za Studentski zbor od 24. studenoga.

Prema čl. 19., st. 7. Pravilnika koji se odnosi na utvrđivanje rezultata izbora, izbori se poništavaju ako izborno povjerenstvo utvrdi nepravilnosti u provođenju izbora koje su mogle utjecati na rezultat izbora.

Ponovljeni izbori održat će se 7. i 8. prosinca, stoji u odluci o.d. dekana.

Izbori su se održali 22. i 23. studenoga na temelju odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa o raspisivanju ponovljenih izbora za Studentski zbor Filozofskog fakulteta kada je u rujnu Senat Sveučilišta u Zagrebu poništio izbore za Studentski zbor FF-a i studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću održanih u ožujku prošle godine jer postupak izbora "nije proveden na način propisan Zakonom o studentskome zboru, sveučilišnim Pravilnikom o izborima i statutom Filozofskog fakulteta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:43