AKCIJA JUTARNJEG

PRIPREMITE SE ZA UPIS NA FAKULTET UZ NOVE ISPITNE PRIRUČNIKE! Jutarnji list u ponedjeljak poklanja tri priručnika iz predmeta hrvatski jezik

Udžbenik 'Hrvatski - osnovna razina' izlazi 16.1., 'Hrvatski - viša razina' 17.1., a 'Engleski - osnovna razina' 18.1.

Uz Jutarnji list u ponedjeljak na poklon dobivate prvu u nizu ispitnih priručnika iz predmeta hrvatski jezik za osnovnu razinu znanja na državnoj maturi. Veću u utorak slijedi ispitni priručnik iz hrvatskog jezika za višu razinu, a u srijedu objavljujemo treći nastavak - ispitni priručnik iz engleskog jezika za osnovnu razinu znanja!

U svakom priručniku je niz ispitnih pitanja uz koje priprema za državnu maturu nikada nije bila lakša. U zadnjem dijelu svakoga izdanja donosimo rješenja.

Sva tri ispitna priručnika rezultat su suradnje Jutarnjega lista s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO), krovnom institucijom za organizaciju i provođenje državne mature. Njihove materijale, dostupne i na stranicama www.ncvvo.hr, koristimo u knjižicama koje vam besplatno dajemo i ove godine. Materijali su izvrsna podloga za vježbu iz najtežih obaveznih predmeta na maturi - hrvatskog jezika i engleskog jezika, koje svake godine prijavljuje više od 30 tisuća učenika.

Priručnici su ispunjeni oglednim pitanjima s kojima će se kandidati susresti na ovogodišnjoj maturi o kojoj ovisi uspjeh pri upisu na sva visoka učilišta u Hrvatskoj. Na svakoj je stranici zaseban prostor za pisanje odgovora, što je našim mladim čitateljima sjajna prilika za vježbu, kojom se dočarava realan izgled ispita na samoj maturi.

Ako prilikom pisanja odgovora niste sigurni u točnost, na kraju ovog praktičnog priručnika možete pronaći rješenja svih zadataka. Još bolji način rješavanja jest ispunjenje svih zadataka, a potom provjera kojom je lako moguće doći do broja točnih odgovora. Provjerite i vi koliko ste spremni za maturu!

Za ključni ispit u školovanju najvažnije je početi se pripremati na vrijeme. Učinite to uz ispitni serijal Jutarnjeg lista s kojim krećemo od ponedjeljka, 16. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:21