ZA USPJEŠAN POČETAK STUDIRANJA

RIBROO - KAMP ZA BRUCOŠE Kako se snaći na prvoj godini studija

Ovogodišnje peto izdanje RIBROO- Kampa za brucoše početi će 28. rujna na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a nastavit će se u Uvali Scott (Kraljevica) od 29. rujna do 1. listopada 2017. godine. Organizator ovog jedinstvenog projekta u Republici Hrvatskoj je Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, a projekt je prava manifestacija kohezije studenata svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Kao i dosadašnjih godina, sudionike očekuje pregršt aktivnosti, novih znanja i informacija, ali najprije upoznavanje i druženje s kolegama sa svih sastavnica Sveučilišta. Smisao je Kampa edukativno druženje studenata koji upisuju prvu godinu studija, a format olakšava upoznavanje studenata prve godine sa iste sastavnice jer ''brucoši'' s iste sastavnice u program Kampa prolaze u istom timu. Za svaki tim je zadužen koordinator, stariji student koji je pripremljen za cjelokupni program.

Željeni ishodi Kampa su prije svega upoznavanje studentskih predstavnika po sastavnicama, studentskih predstavnika sa Sveučilišta, međusobno upoznavanje svih studenata i aktivno druženje. Uz upoznavanje, kao važan segment Kampa, slijedi pravovaljano savjetovanje o snalaženju na prvoj godini studija i upoznavanju nove okoline. Studentima će kroz različite aktivnosti biti prikazane mogućnosti sudjelovanja u zajednici, mogućnosti unaprjeđenja osobnog razvoja i vještina, kao i načini informiranja o aktualnostima studentskog života.

Ove godine imamo novost u projektu gdje će se za sve studente koji sudjeluju u Kampu organizirati poseban program koji će biti održan 28. rujna na fakultetu s kojeg dolazi student, a koji će biti baziran na posebnom informativnom sadržaju za svaki studij. Programi se razlikuju po fakultetima i koordiniraju ih stariji studenti kako bi studenti bili bolje upoznati sa svim specifičnostima njihovog smjera. Tako će npr. stariji studenti medicine svojim kolegama brucošima pokazati kako se pripremiti za prvu godinu studija s posebnim naglaskom kako se pripremiti za učenje anatomije. Cilj ovoga dijela programa jest pružiti najvažnije informacije o onome što brucoše čeka nakon početka nastave te ih na najbolji način pripremiti za uspješan početak akademske godine.

Cijena kampa iznosi 300 kuna što uključuje:

– prijevoz autobusom Rijeka – Kraljevica (Uvala Scott) – Rijeka

– smještaj s 2 noćenja (puni pansion)

– materijali za sudionike kampa (majice, blokovi, kemijske…)

– upad na sva organizirana događanja.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj stranici www.ribroo.sz-ri.com kao i na facebook stranici www.facebook.com/ribrookamp.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:35