BRIGA ZA STUDENTE

ODRŽAN 12. STUDENT FUTURE DAY ZAGREBAČKE ŠKOLE EKOMONIJE I MANAGEMENTA ‘Osim pripreme za tržište rada, studentima pomažemo pronaći i posao’

Da briga Zagrebačke škole ekonomije i managementa za svoje studente ne završava onog dana kada im u ruke uruče diplome potvrdio je Student future day na kojem su imali priliku upoznati 27 vodećih domaćih i međunarodnih kompanija u kojima bi mogli nastaviti razvijati svoja znanja i vještina ali i zarađivati za život.

Riječ je već o 12. susretu za koji su zainteresirani i studenti i tvrtke jer su se, kako je kazao direktor Škole Zoran Barac, mnoge od njih osvjedočile da su njihovi studenti pripremljeni za tržište rada.

- Postoji poprilična potražnja za za radom naših studenata, kako za vrijeme studija tako i kasnije jer većina njih ima međunarodno iskustvo zbog svog sudjelovanja na međunarodnoj razmjeni - kazao je Barac. Dodao je da imaju i svoj ‘Career centar’ čija je najvažnija zadaća brinuti o čvrstom povezivanju škole s poslovnom zajednicom pa se tako tijekom godine otvara niz perspektiva studentima za ostvarenje stručnih praksi i brzo zaposlenja nakon završetka studija.

Da je tome tako potvrdila je Iva Lopac Butorac iz Hrvatskog Telekoma.

- Zapošljavanje studenata jedna je od naših ključnih zadaća, a imam i osobno iskustvo s ovom školom jer u mom timu radi kolegica koja je završila ovaj fakultet i njena iskustva doprinose onomu što radimo. Uvijek smo zainteresirani za zanje, kvalitetu i ambiciju a studenti ove škole pokazuju sve to i spremni su raditi na kompleksnim projektima i uslugama kakve HT nudi - istaknula je Lopac Butorac.

Elena Matjanovski iz Zagrebačke banke kazala je da su studenti ZŠEM-a izvrsni.

-Imali smo ih priliku upoznati i pozvati na praksu ili studentske poslove. Ovo nam je nova prilika da se pokažemo ali i da upoznamo studente kako bi imali dobre kandidate kada nam se otvori neko radno mjesto - istaknula je.

Možda ponajbolja iskustva sa ZŠEM-om nosi Domagoj Borščak iz tvrtke Bomark.

- Imamo jako dobra iskustva sa zaposlenicima koji su došli iz ove škole te se nadamo da će nam doći i drugi na praksu i zaposlenje. Glavna dva direktora unutar grupacije nam dolaze iz ove škole, a ukupno imamo šest zaposlenika sa diplomom ZŠEM-a - rekao je Borščak.

Prve utiske o potencijalnim tvrtkama u kojima bi se mogli zaposliti nakon studija stekli su i brojni studenti koji imaju samo riječi pohvale za druženje s poslodavcima.

- Između ostalog, i zbog ovoga sam odabrala ovaj studij. Ovo druženje pomaže nama studentima da priđemo osobno poslodavcima, upoznamo se i ostvarimo kontakt - kazala je studentica Josipa Šegota. Dodala je da mogu postavljati pitanja kako bi se pripremili za tržište i kako bi razbili tremu kasnije kod razgovora za posao. Iva Stanojević istaknula je da je riječ o dobrom načinu da se tvrtke predstave studentima te da mnoge od njih već traže apsolvente.

Student treće godine Mario Mrkša po drugi put je na sajmu ‘Student future day’ jer smatra da od toga ima koristi.

- Pričamo s ljudima I upoznajemo poslodavce pa mnogi već imaju mogućnost zaposlenja i tijekom studija.

U sklopu Sajma održano je i predavanje na kojem su se studentima obratili šefovi odjela ljudskih resursa nekoliko najjačih tvrtki. Između ostalog, studentima su savjetovali da se ne plaše na razgovorima za posao i da pokažu svoje vještine no da slobodno postave i pitanje kako bi izgledalo prvih pet godina u tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:09