GDJE ĆEMO KUPOVATI

Otvara se Arena Centar: Koji to sve brandovi prvi puta dolaze u Hrvatsku? Stižu nam Gap, H&M i Zara Home

U 59 tisuća već odavno iznajmljenih poslovnih prostora Arena Centra u Hrvatsku će po prvi puta 'zagaziti' neki od najpoznatijih svjetskih brandova
 Neja Markičević/CROPIX

Za točno pet dana, u petak 5. studenog, na dan kada će se Arenom Zagreb šepuriti Stefani Joanne Angelina Germanotta, masi poznatija kao Lady Gaga, Arena centar - megašoping kompleks vrijedan 244 milijuna eura - trebao bi biti službeno otvoren.

Odmah u prizemlju blizu glavnog ulaza u trgovački centar bit će dućan američkog Gapa, jednog od najvećih svjetskih trgovaca odjećom koji sada prvi put dolazi u Hrvatsku. Vrijednost Gapova dolaska još je veća zna li se da njihove trgovine u Europi zasad postoje samo u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Irskoj, Grčkoj i Bugarskoj. Osim odjeće za muške i ženske šopingholičare, ovaj američki brend nudit će i svoje linije GapKids i babyGap, a koliko sam mogao vidjeti, roba je već na policama.

EKSKLUZIVNO: ARENA CENTAR Jutarnji prvi prošetao po novim dućanim. Čitajte u Nedjeljnom Jutarnjem

H&M će biti odmah uz glavni ulaz jer njegov prostor ima površinu veću od dvije tisuće kvadrata. Kad taj među Hrvatima možda i najpoželjniji modni brend u proljeće stigne u Arena centar, po švedske krpcie više nećemo u Graz ili Ljubljanu.

Na prvom katu, iznad H&M-a, u prostoru iste površine nalazit će se XYZ, urbani koncept koji se prvi put pojavljuje kod nas. XYZ predstavlja najveći modni centar, koji na jednome mjestu nudi 40 ekskluzivnih brandova, a neki od njih su: Armani Collezioni, Armani Jeans, Baldessarini, Bikkembergs, Burberry, C’N’C Costume National, 1881 Cerruti, D&G Dolce Gabbana, Escada, Emilio Pucci, Exte’, Ferre ilano, GF Ferre, Galliano, G-Star, Givenchy, Hugo Boss, Ice Iceberg, Joop!, Just Cavalli, Jenny Packham, K Karl Lagerfeld, Marc Cain, Polo Ralph Lauren, Strellson, Swiss Cross, Tommy Hilfiger Tailored, VJC Versace, Who’s Who…

Iako je Zara već prisutna na hrvatskom tržištu, u prizemlju centra hrvatski će se potrošači prvi put susresti sa Zarom Home, specijaliziranom trgovinom koja nudi opremu za kućanstvo.

U Areni će se prvi put pojaviti i brendovi Monsoon, Rip Curl kao najveći proizvođač opreme za boardanje, Jeans Club, no osobno me je najviše obradovao dolazk brenda “Z”, francuske modne marke za djecu od rođenja do 14 godina koju je osnovao popularni nogometaš Zinedine Zidane.

Brendovi koji prvi put dolaze u Hrvatsku

Gap - najveći svjetski proizvođač odjeće, popularan zbog visokokvalitetne i iznimno povoljne odjeće. Osim u SAD-u, Gap dućane ima u samo još pet zemalja, kojima će se pridružiti i Hrvatska.

H&M - dugo iščekivani šved-ski proizvođač jeftine odjeće.

IMAX - CineStar otvara novo kino, s dosad neviđenim IMAX ekranom, specijalno dizajniranim ogromnim platnom.

Zara Home - specijalizirana trgovina već prisutne Zare koja nudi opremu za kućanstvo.

Z - francuska modna marka za djecu od rođenja do 14 godina, koju je osnovao Zinedine Zidane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 00:34